2019.08.12. 14:00
Közel ötven művész alkotásai láthatók a Resident Art Gartenben
Varázslatos környezet, a kortárs képzőművészet nagyjai és a jövő reménységeinek alkotásai fogadták a szépszámú érdeklődőt a Nagy Gyula Galériában. A községben először rendezték meg a Resident Art Gartent.

A vendégeket Ferenczy Gáborné polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy Lovas először ad otthont egy nem mindennapi kiállításnak, és augusztus 20-áig számos kulturális eseménynek. Különösen nagy öröm számára, hogy a rendezvény megszólítja a fiatalokat, nevezetesen az Y és Z generációt, egyben megköszönte Nagy Máriának, a galéria tulajdonosának, hogy helyet biztosított a rendezvénynek.

Mészáros Zoltán, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. ügyvezetője elmondta: örül ennek az újfajta kezdeményezésnek. Igaz, hogy tavaly Veszprém nyerte meg, hogy 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, de szeretnék bevonni a bakonyi és balatoni településeket is, jó példa erre Lovas, amely fantasztikus adottságokkal rendelkezik.

Mészáros Zoltán a szervezőknek kitartást, lendületet, hitet és további jó munkát kívánt, egyben biztosította őket, hogy nyitottak mindenben, szívesen felkarolják az ilyen és ehhez hasonló jellegű kezdeményezéseket. Bízik abban, hogy a Veszprém megyei kétszáztizenkét település közül minél többen csatlakoznak hozzájuk.

Schneller János művészettörténész kiemelte, hogy a céljuk a kortárs képzőművészet minél szélesebb körben való bemutatása és megismertetése a közönséggel. Közel ötven művész több mint 200 alkotása látható és megvásárolható. A kiállítás mint művészeti vásár új platformot teremt a kortárs művek elérhető áron való megvásárlására.

Ezzel nemcsak a fiatal művészek indulását segítik, de a fiatal műkedvelők és vásárlók számára is lehetőséget teremtenek az art worldbe való belépésre. Schneller János művészettörténész megköszönte Bánki Ákos festőművész támogatását és segítségét, mert az esemény nélküle nem valósulhatott volna meg. Festmény, szobor, fotográfia és grafika – valamennyi műfaj izgalmas kavalkádja várja a látogatókat. Ahogy mondani szokták: a grafika a gyűjtés előszobája.

Mészáros Zoltán elmondta, örül ennek az újfajta kezdeményezésnek. A szervezőknek kitartást, lendületet, hitet és további jó munkát kívánt

A vásáron a festmények mellett nagy számban találhatók grafikai munkák, ­giclée nyomat, szitanyomat, litográfia és fametszet. Közös bennük, hogy mindegyik szignált, számozott, azaz egyedi példány. A kiállításon kívül zenei, irodalmi és filmes találkozóval is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Fedezd fel a kortárs művészetet címmel mindenkit várnak Lovasra augusztus 20-ig hétfő kivételével mindennap 15–22 óráig. A tárlat ingyenesen látogatható.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva