veol.hu | 2022.09.30. 12:00
Közeleg a Kéktúrázás Napja
A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig. A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes “nagykövetei” várják az érdeklődőket.

 

A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek.

Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doájenjeivel, a népszerű Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a kedvelt Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció alkotóival is.

Az idei év különlegessége, hogy a megmozduláshoz szervátültetettek is csatlakoznak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is egyben.

Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jónéhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi – alföldi és dél-dunántúli – túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak, mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.

Tekintsd meg a tavalyi Kéktúrázás Napja alkalmából készült videót:

Regisztrálni ide kattintva lehet a jövő hét közepéig.

Forrás: veol.hu
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva