Krausz Andrea | 2022.04.02. 16:30
Különdíjas lett a 27 kilós gigaponty – kihirdették a NBBH Balaton VIP végeredményét
Több, mint 5 ezer kg ponty akadt horogra az év első balatoni horgászversenyén. Az NBBH Balaton VIP-en 17 hazai bojligyártó és -forgalmazó cég 34 csapata vett részt március 25-től április 2-ig. Az abszolút győzelmet a Bait Bait nyerte.

Minden cégnek két csapata indult a megmérettetésen, egy a déli és egy az északi parton. A meghívásos verseny résztvevői 168 órán keresztül, éjjel-nappal horgásztak.

Összesen 387 darab ponty került horogra, az összfogás egészen pontosan 5 048 kg volt. A legnagyobb hal 27,025 kg-ot nyomott.

10+-os halból 228 db, 15+-osból 78 db, 20 kg fölötti pontyból 14 db került összesen horogra – tájékoztattak a szervezők.

Az utolsó órákban jöttek a halak

Márciusban 20 fokos melegben, áprilisban télies hidegben kellett helytállni a csapatoknak. A versenyben a 9 kg feletti példányok vettek részt.

A verseny hatodik napján az M Baits északi csapata fogta ki a verseny legnagyobb halát, ezt a 27,025 kilós pontyot
Fotó: NBBH Balaton VIP – hivatalos

 

Pénteken és szombaton percről változtak az eredmények, nem lehetett tudni, ki lesz a befutó. – Mindannyian vártuk, hogy megindulnak a halak, de ez az utolsó pár órában érvényesült igazán. Úgyhogy a végén jöttek a fantasztikus fordulatok – mondta ifj. Gödry Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője.

Életkép a NBBH Balaton VIP versenyről Badacsonylábdihegyen
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Szoros volt a verseny

Az összetett versenyben első helyen a Bait Bait csapata végzett. A Bait Bait magát egy igazi csalimanufaktúrának nevezi, akik mindenféle bojlit gyártanak, és közel 18 éves csalikészítési tapasztalattal rendelkeznek.

A Balt Bait déli csapat tagjai: Csiszár Roland, Doma Patrik, Hamvasi Miklós. Északi csapat tagjai: Géczy Krisztián, Géczy Gergely, Varga Zoltán, Szücs Balázs.

Összetett verseny (a déli és az északi csapatok összesítésében):

1. Bait Bait – összfogás: 538050 gramm

2. Wave Fishing Products – összfogás: 487620 gramm

3. Pelsoholic – összfogás: 457725 gramm

4. DNS Baits – összfogás: 420900 gramm

Szebbnél szebb halak kerültek elő a Balatonból
Fotó: Balaton VIP – hivatalos

 

Természetesen további díjakból sem volt hiány, hiszen az összetett versenyben legjobb eredményt elért abszolút első díj mellett jutalomban részesült az északi parton és a déli parton is az a csapat, akik a TOP5 halat fogták. Emellett a 9 kg feletti összfogást is díjazták az északi és déli parti csapatok esetében is. A legnagyobb halakért járó díj a Balaton VIP versenyben a napi legnagyobb hal díja mellett kiegészült a legnagyobb töves és a legnagyobb tükrös hal díjával is.

A legnagyobb tükörpontyot, amely 19,250 kg-ot nyomott, a Bait Bait déli csapata húzta ki a balatonberényi szabadstrandon. A legnagyobb tőpontyot 27,025 kg-al, az M Baits északi csapata akasztotta horogra az ábrahámhegyi strandon.

A verseny eredményhirdetése április 2-án volt a verseny központjában, Révfülöpön:

 

Nyitókép: Facebook/Balaton VIP – a bojlik csatája

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva