Mihály Szilvia | 2018.07.30. 15:14
Különleges járgányokkal a Balaton körül
Ebben a hőségben sem érdemes kihagyni a a balatoni települések felfedezését. Összegyűjtöttük a legextrább járműveket, melyekkel strandolás után kényelmesen bejárhatjuk a környéket.

Ezen a héten szerencsére tökéletes strandidőnk van, de fürdőzés után nézzünk szét a nyaralóhelyünkön, és próbáljuk ki a legkülönlegesebb városnéző járgányokat.

UAZ-zal a hegyre

Badacsonyt hűvösebb időben is izzasztó megmászni, de a panoráma és a borok kárpótolnak bennünket.

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy a vasútállomás közeléből feljussunk a Kisfaludy Házig, ha hegyi taxiba ülünk. Évtizedek óta róják a hegyi utakat az UAZ-ok, különleges élmény a szűk, meredek és kanyargós utakon velük utazni.

Dottó, nem csak nyugdíjasoknak

A dottó vonatok kényelmes városnéző járgányok. Kisgyerekes családok, idősebb nyaralók kedvelt városnéző járműve a kisvonat Zalakaroson is, de fiataloknak is kiváló alternatíva, ha az üdülőváros feletti hegyi pincék borait szeretnék megkóstolni.

Emelkedjen a tó fölé

A Keszthely és Hévíz közelében található sárkányrepülő bázisról felemelkedve csodás panoráma tárul elénk. A Hévízi-tó és a Balaton nyugati medencéje madártávlatból megpillantva életre szóló élmény. Fent a magasban melegünk sem lesz, még ebben a forróságban is hosszú nadrágot javasolnak a repüléshez.

Fotó: Mihály Szilvia

Ha a motoros sárkányrepülő vagy nyitott tetejű gyrokopter túl extrém, de szeretne a magasba szállni, válassza a hőlégballonos repülést.

Segway túrák a Tihanyi-félszigeten

Néhány perces gyakorlás után lehet elindulni ezekkel a különleges egytengelyes kétkerekű járművekkel. Nem kell félni, az első ránézésre ingatagnak tűnő futurisztikus járgányokat könnyen lehet irányítani. Ideális választás egy baráti társaság számára városnézéshez vagy kiránduláshoz.

A nyári időszakban a sétányok zsúfoltsága miatt a Tagore sétány helyett a füredi bázisról a Koloska-völgy és Tihany irányába szerveznek túrákat.

Elektromos motorral az Aranyparton

Ha Siófokon a strandolás után már nincs kedvünk gyalogolni, akkor a Petőfi sétányon elektromos motorokra is pattanhatunk. Egy rövid oktatás után már hangtalanul suhanhatunk a városban.

A KRESZ szabályai akkor is vonatkoznak ránk, ha elektromos meghajtású a motor, amivel robogunk.

Összeállította: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva