likeBalaton.hu | 2021.07.30. 16:00
Különleges megoldással előznék meg a gyerekek vízbefúlását a Balatonnál
Évről évre egyre többen jönnek a Balatonhoz nyaralni, és a nyaralók nagy részét kisgyermekes családok teszik ki. A VMSZ három éve dolgozik a Mentőmellény állvány projekten, aminek célja, hogy a vízközeli közterületeken, a sétányok és a mólók frekventált részein a gyermekek számára kölcsönvehető és használható mentőmellényeket helyezzenek ki. A prototípus elkészült, és most partnereket keresnek a sorozatgyártáshoz.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nemzetközi mintákat tanulmányozva fejlesztett ki egy olyan biztonsági rendszert, amelynek keretében a kikötőkben, mólókon és egyéb vízközeli közterületen mentőmellény állványokat helyezne ki. Elsősorban a gyermekekre gondoltak, hogy számukra szabadon használható mellények legyenek elérhetőek, ezzel megelőzve számos felesleges balesetet.

Posted by VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE on Wednesday, July 28, 2021

 

Az állvány kialakítása lehetővé teszi 12 darab gyermek mentőmellény kihelyezését, fénytől és csapadéktól védett, jól szellőző helyen. Az állvány belsejében könnyen értelmezhető rajzok tájékoztatnak a használatáról. Maga az állvány pedig egy mentőmellényt formáz, ami kitűnik a környezetből, figyelemfelkeltő, így már messziről észrevehető mindenki számára. A mellények pedig egyedi színűek, amivel a lopásokat is kiküszöbölik.

Posted by VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE on Wednesday, July 28, 2021

 

A VMSZ célja, hogy az egyedileg formatervezett, jó minőségű anyagokból és magas szinten kivitelezett mentőmellény állvány, minél több hazai vízparton megtalálható legyen. Így az úszni nem tudó, vagy nem jól úszó gyerekek is biztonságban élvezhetik a strandolást. A mindenki számára elérhető és használható mentőmellények ezt lehetővé tennék számukra.

A projekt megvalósításához támogatókra van szükség, hogy ez az Európai Unió minőségi követelményeinek megfelelően előállított magyar termék mindenkihez eljusson, akinek szüksége van rá, megelőzve ezzel számos vízibalesetet.

Nyitókép: illusztráció/ shuttestock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva