2018.11.21. 08:00
Különleges szállodák #9 - Varázslatos tündérvilág
Mondrian Doha épülete szó szerint egy mesevilág. Mintha tündérországban járnánk. Itt igazán királykisasszonynak érezheti magát minden hölgyvendég.

A helyi történelem, a bazár hangulata és az arab írás mind visszaköszön Marcel Wanders legújabb „művében”, a Katarban található Mondrian Doha szálloda jellegzetes dizájnjában. A VIP és királyi lakosztályoktól kezdve az éttermeken át egészen a prémium és a standard szobákig az utolsó négyzetméter is magán viseli a világhírű holland formatervező izgalmas, játékos, provokatív és innovatív világának stílusjegyeit.

Óriás oszlopok aranytojással, elegáns és erőteljes lovak, díszes ólomüveg, bonyolult mozaik burkolás, arany, hófehér tisztaság és titokzatos éjsötét… Az előcsarnokban egy aranyozott aranycsengő és egy kristálycsillár fogadja a vendégeket, míg a társalgóban a szürreális fehér erdőt hatalmas fehér életfák jellemzik.

Strukturálisan a Mondrian Doha épülete sólyomként alakult, sok utalással a Katar nemzeti madárra is, amelyet belül találtak; a festményekről és a portrékról Falcon fejdíszekre és díszekre.

A nyolc étterem nemzetközileg elismert szakácsokkal és bár van a szállodában. A Mondrian Doha ételeinek és italainak kínálatának középpontjában a közel-keleti konyha áll. A szálloda szórakoztató központot is tartalmaz, ahol éjszakai szórakozóhely, tetőtéri medence és Skybar, exkluzív gyógyfürdő és nagy bálterem áll rendelkezésre.

Az alábbi videóban te is beleshetsz a lenyűgöző, ötcsillagos luxushotel falai közé:

Ha még egy kis varázslatra vágysz, nézd meg a képgalériát is, és inspirálódj az otthoni átalakításokhoz. 🙂

 

Fotók: facebook Mondrian Doha

Olvastad már, mennyi fura dolgot felejtünk a szállodákban? 🙂

Nézd meg a többi különleges szállodát is!

Folytatjuk…

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva