2018.10.29. 12:00
Kutyachip-leolvasók a Balaton körül
Itt az ősz, a kirándulások időszaka, ilyenkor sokszor visszük magunkkal kedvencüket túrázni, sétálni. A leggondosabb gazdival is megeshet, hogy kutyája eltűnik, ilyenkor jól jöhet a segítség. Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók.

A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Az országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segítettek.

A készülékkel könnyedén leolvashatók a mikrochipjének adatai. Az adatokat a programban résztvevő önkéntes állatorvosok be tudják azonosítani egy adatbázisban, amelynek alapján fel tudják majd venni a kapcsolatot a kutyák gazdáival. Így a kutyatulajdonosok hamarabb és sokkal könnyebben kaphatják vissza elkószált állataikat.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája már 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le.

Az elkóborolt kutyák nem mindig ismerik a környéket, így kicsi az esélye, hogy chip nélkül hazakerülnek Fotó: pixabay.com

 

Mire használható az alkalmazás?

FELTÖLTHETED HÁZI KEDVENCED ADATAIT, HOGYHA ELKÓBOROLNA
Az ELVESZETT gombra kattintva – azonnal értesíthesd a körzetben lévő valamennyi alkalmazás-használót. A leírásban megadhatod a különös ismertetőjegyeket is, pl. nyakörv színe, a kutyuson lévő jellegzetes mintázat stb.

SEGÍTSÉGÉVEL KÉPET TÖLTHETSZ FEL, HA GAZDÁTLAN KUTYÁT LÁTTÁL ÉS LEFÉNYKÉPEZTED
Feltöltheted a kép készítésének helyét és idejét. Szükség esetén egyéb megjegyzésekkel is segítheted a kutya megtalálását (pl. hazavittem, értesítettem a (…) hatóságot, (…) állatvédő szervezetet stb.).

MEGNÉZHETED A KÖRNYÉKEN ELTŰNT KUTYÁK ADATAIT, annak érdekében, hogy ha meglátnád valamelyiket, segítségeddel a gazdája újra hazavihesse. Hatalmas segítség lenne, ha közreműködéseddel sikerülne egy-egy elkóborolt állatot hazajuttatni!

TARTÓZKODÁSI HELYED KÖZELÉBEN KERESHETSZ gazdára váró kutyusokat, vagy állatvédő szervezetek, menhelyek, gyepmesteri telepek elérhetőségét találhatod meg, ahol kutyát fogadhatsz örökbe bárhonnan az egész országból.

KUTYABARÁT SZÁLLÁS
Magyarországon és a környező országokban kereshetsz, a kutyákat is szívesen látó hotelek, panziók között, és akár le is foglalhatod szállásodat.

KUTYABARÁT ÉTTEREM
Ha a közeledben kutyabarát kávázókat, éttermeket keresel, itt megtalálhatod. Az egyes éttermekhez linket is találsz, így helyet is tudsz foglalni magatoknak

Balaton közeli chip-leolvasók:

MOL Benzinkút,
Balatonakarattya, 71.sz. főút
Siófok, Wesselényi u.
Zalaegerszeg, Balatoni út 1.

Park Inn By Radisson,
Zalakaros, Üdülő sor 1.

B3 TAKARÉK Szövetkezet,
Balatonalmádi, Baross Gábor út 11.

Öskü, Község Önkormányzat,
Öskü, Szabadság tér 1.,

Ekkora egy chip mérete a rizsszemhez képest

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva