likeBalaton.hu | 2022.01.24. 14:00
Kvíz: Híres balatoni származású zenészek, zeneszerzők II.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Goldmark Károly Keszthelyen született zeneszerző, legismertebb műve a Sába királynője című opera. Önkéntesként részt vett az 1848-as szabadságharcban. A megtorlás idején menedéket nyert, méghozzá nem is akárhol. Mi volt az, ami menedéket nyújtott számára?

2/5

A kétszeres Kossuth-díjas Ferencsik János karmester az Operaház főigazgatójaként is tevékenykedett. Balatonfüredi illetőségű volt és Csopakon is volt egy háza. Hol állt a füredi ház, amelyben a szabadidejében tartózkodott?

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán
3/5

Balázs Árpád Oscar-díjas filmzeneszerző kultusza mind Balatonfüreden, mind pedig Paloznakon aktívan él. Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas filmjének filmjének főcímdalát is ő szerezte. A zeneszerző különös kutatási területnek hódol. Mi ez?

Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté
4/5

Apáti János zongorista és trombitás Siófokon él. A hazai dixieland és jazz világban ismert és ma is aktív résztvevője a város zenei életének. Ő honosította meg a nemzetközi fellépőkkel is tarkított színvonalas siófoki fesztivált. Melyik ez a rendezvény?

Fotó: Békés Megyei Hírlap/Csete Ilona
5/5

Teleki Miklós előadóművész is Siófokon él és egy csodálatos hangszeren játszik, amelynek hangját a nyáresti koncertjein is rendszeresen hallhatjuk. Milyen hangszer a sajátja?

Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva