likeBalaton.hu | 2021.02.27. 08:00
Kvíz: Lelki megtisztulás, kálváriajárás Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Veszprém megye egyik legrégebbi kálváriája a barnagi keresztút, ahol határtalan a nyugalom. Régen életnagyságú szobrok álltak a stációkon. Mi történt velük?

Fotó: Szücs Ildikó

2/5

A IV. Károly kálvária Tihanyban található és trianoni kálváriaként is emlegetik. Miért?

Fotó: Sági Ági

3/5

A déli part legrégebbi fürdőhelyi kápolnája a balatonföldvári Kármelhegyi Boldogasszony Kápolnája. Milyen különleges képek díszítik a stációkat?

Fotó: Krausz Andrea

4/5

Melyik északi parti kálváriához tartozó kápolna látható a képen? A településen minden évben egy híres fesztivált is rendeznek, ahol a jazz szerelmeseinek kedveskednek neves fellépőkkel.

Fotó: Szücs Ildikó

5/5

Az ország egyetlen halászkápolnája Vonyarcvashegyen található. Ez nem klasszikus kálvária. Egy fából faragott golgotajelenet látható itt. Miért?

Fotó: Mészáros Annarózsa

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Siófok – Balatonkiliti kálvária
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva