Szaniszló Hajnalka | 2023.03.08. 12:00
Kvíz: Mennyit tudsz Tapolcáról?
Kvízünk ezen a héten Tapolcával kapcsolatban hív játékos fejtörőre.

Ezen a héten Tapolcával kapcsolatban tesztelheted ismereteidet. Hajrá!

 

1/5

Milyen természeti képződmények ölelik körül a várost?

Fotó: MTI/Komka Péter

2/5

A város alatt egy hatalmas barlangrendszer húzódik. A legenda szerint 1903-ban kutat furatott a helyi pékmester a háza udvarán, ekkor bukkantak az üregekre. Mit engedtek le először a kútba, ami aztán a Malom-tónál bukkant a felszínre?

Fotó: MTI/Komka Péter

3/5

A város leghíresebb látnivalója a csónakkal egyénileg bejárható Tavasbarlang, ahol egész évben gyakorlatilag állandó a hőmérséklet. Hány fok van odalenn?

Fotó: BFNP közösségi oldala

4/5

A város legérdekesebb gyógyítási helyszíne a Kórházbarlang, melyet 1972 óta használnak. Milyen betegségeket gyógyítanak itt?

5/5

A Tapolcza név magyar eredetű, eszerint magas pontot jelent, de szláv értelmezésben is van jelentése. Mit jelent a szó ez utóbbi szerint?

Fortepan/Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum/Történeti Fényképek Gyűjteménye

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva