likeBalaton.hu | 2021.02.18. 12:00
Kvíz - Pecás újdonságok a Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Tihanynál és a zamárdi partok közelében nyolc helyszínen alakítanak ki új, mesterséges élő- és ívóhelyeket. Melyik hal szaporodását szeretnék elősegíteni?

Fotó: balatonihal.hu
2/5

Az erdei iskolákhoz hasonló vízi iskolát és látogatóközpontot hoz létre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., ahol gyerekek táborozhatnak, és megtanulhatják a horgászatot, a "vízen járást". Melyik településen?

Fotó: MTI/Varga György
3/5

A kárókatonák a Balatonnál nagy gondokat okoznak, mert nagy számban fogyasztják/pusztítják a halakat. Miért nehéz gyéríteni ezeket az állatokat?

Fotó: Freepik
4/5

A behúzós, behordós horgászmódszer egy külön fejezetben taglalt szabályozása mellett gyakorolható a Balatonon. Milyen jegyet kell ehhez vásárolni?

Fotó: balatonihal.hu
5/5

Mi volt a bojli elődje nagyapáink idejében?

Fotó: Fortepan
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: balatonihal.hu/a horgászok felvétele

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva