likeBalaton.hu | 2021.02.01. 07:00
Kvíz - Romantikus helyek és pillanatok a Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

A tapolcai Malom-tó nagyon romantikus helyszín, esküvői fotózásokhoz is gyakran használják, megér egy Valentin-napi sétát. Milyen halak úszkálnak nagy számban a tóban?

Fotó: Olvasói fotó/Héjja Rita
2/5

A badacsonyi rózsakőnél mesebeli, titokzatos és szerelmes dolgok történnek. Mi az egyik leginkább elterjedt legenda az északi parti helyszínnel kapcsolatban?

Fotó: Pixabay
3/5

A balatonlellei Kishegy kedvelt kirándulóhely, most is érdemes ellátogatni oda, ha el akartok vonulni kettesben a világ elől. Gyönyörű a kilátás. Milyen nevezetesség található itt?

Fotó: Krausz Andrea
4/5

A gránátalma a szerelem gyümölcse. Ezt bolondította meg egy cukrászda Hévízen egy kis bazsalikommal és ebből született a különleges süti. Mit szimbolizálnak a gránátalma magjai a legenda szerint?

Fotó: Macchiato Caffe
5/5

Romantikus sétára csábít a balatonfüredi Tagore sétány is. Nem kell mindig túlgondolni: egy hangulatos Valentin-napi séta a parton a szerelmeddel és máris szebbnek látod a világot. Ki volt az a híres magyar író, aki feleségével, Laborfali Rózával gyakran járt ide?

Fotó: veol.hu
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva