2020.02.18. 17:00
Romantikus helyek a Balaton északi partján
Veszprém megye több szépséges helyet is tartogat a szerelmesek számára, ahol egy romantikus hétvégét eltölthetnek a párok. Íme néhány ötlet, hogy hová érdemes ellátogatni.

A Veszprémi Vár

Hercegnőnek tekinted a barátnőd? Akkor romantikusabb helyet nem is találhatsz számára a Veszprémi várnál. A barokk kastélyok között a kanyargós macskakövön elsétálva utatok végén csodás panoráma vetül elétek: a Viadukt, a Benedek-hely és a Völgy hármasa akár egy romantikus leánykérésre is ideális hátteret adhat.

Korsós lány szobra a vár felé, másnéven: a „Zsuzsi szobor” (Fotó: pixabay)

Szent György-hegy
A Tanúhegyeink közül nehéz kiválasztani a legszebbet, de a Szent-György-hegyről mégis egy hajszállal mutatósabb panorámában lehet részünk, mint a többiről. A hegyre felfutó szőlőültetvények, a pazar állat és növényvilág valamint a bazaltképződmények adják a varázsát a helynek. Egy kettesben végigjárt túrához könnyedén találhatsz itt számotokra is kedvező útvonalat.

Szent György-hegy (Fotó: pixabay)

Balatonakarattyai magaspart
A Balaton szerelmeseinek ideális kikapcsolódási hely lehet a balatonakarattyai magaspart, amit a 71-es út mellett találhatunk. A körülbelül 50 méter magasságból rálátunk nem csak a tóra, de a kenesei partra, a Fűzfői-öbölre, Balatonalmádira, Káptalanfüredre, de még a siófoki szakaszra is. Romantikus sétákhoz, de leánykéréshez is remek helyszín.

Kilátás a magaspartról (Fotó: Szauer Annamária/veol.hu)

A tapolcai Malom-tó
Az utóbbi években egyre felkapottabb esküvői fotós helyszín lett Tapolca belvárosa és azon belül is a Malom-tó. Az aranyhalakban gazdag vizet jellegzetes, régi korokat idéző épületek veszik körül, még egy hatalmas malomkereket is láthatunk itt. Aki a mediterrán életérzést és romantikát kedveli, annak ideális választás a város.

A tapolcai Malom tó (Fotó: Mihály Szilvia)

Esterházy-kastély, Pápa
A barokk, versailles-i kastélytípusba tartozó épületegyüttesre Pápa belvárosban találhatunk rá, a Nagytemplom mögött. Az utóbbi évtizedekben több felújításon is átesett, így most már régi pompájában várja a látogatókat. A kastélyt egy fás park veszi körül, ahol kettesben sétálva gyönyörködhetünk az elmúlt korokat idéző látványban.

Az Eszterházy kastély Pápán (Fotó forrása: papa.hu)

A Balatonalmádi Sóhajok hídja
Nem csak Velence városa, de Balatonalmádi is büszkélkedik egy Sóhajok hídjával. Szerencsére a megyénkben találhatónak nincs sötét múltja, mint az eredeteinek, ezért is népszerű a szerelmesek körében, akik rendszeresen itt találkoznak, fotózkodnak. A híd környezet is pazar, az egyik oldalon a Balaton, a másik oldalon fölénk magasodó fákkal van körülvéve.

(Fotó: pixabay)

A Badacsonyi Rózsakő

Ha romantikus helyeket keresünk a megyében, a Rózsakőt kár lenne kihagyni. Nevét Szegedy Rózsáról kapta, aki kettesben üldögélt itt Kisfaludy Sándorral. A helyi legenda szerint a kőnek különleges képessége van:
„Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”


(Fotó: pixabay)

Forrás: Veol.hu

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva