likeBalaton.hu | 2020.07.20. 08:00
Kvíz - Te mennyire ismered a balatoni templom- és kolostorromokat?
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Aszófőn található a Kövesdi templomrom, amely a XII-XIII. században épült. Melyik történelmi csata/háború idején pusztult el?

Fotó: Szücs ildikó
2/5

Dörgicsén három templomrom is található. Mi a neve ennek a templomrom-együttesnek?

Fotó: Szücs Ildikó
3/5

A csodaszép Veszprémvölgyi görög apácakolostorban egy nagyon fontos történelmi ereklyénk készült. Melyik az?

Fotó: Szücs Ildikó
4/5

Manapság leginkább a Dalföld névre keresztelt rendezvényéről híres a hely, azonban emellett egy csodálatos pálos kolostorrom is található azon a helyen, amely eredetileg a Sal család birtoka volt az északi parton. Melyik ez a hely?

Szücs ildikó
5/5

Balatonfüreden a Papsokai Szent-Mihály templomrom nagyon sajátos helyen fekszik. Merrefelé található, mitől különleges az elhelyezkedése?

Fotó: Szücs Ildikó
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva