likeBalaton.hu | 2022.06.06. 16:00
Kvíz: Vonattal a Balatonhoz – hasznos tudnivalók a szezonra
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Budapest és a Balaton északi partja között háromféle sűrűn közlekedő vonattal lehet utazni: a Kék Hullám sebesvonattal, a Katica InterRégióval és egy mesehősről elnevezett vonattípussal. Melyik ez?

Fotó: Mészáros Annarózsa
2/5

A Balaton InterCity vonatok 1. osztályú kocsival közlekednek. Honnan ismerhetőek meg kívülről, a vonat oldalát tekintve ezek a kocsik?

Fotó: Mészáros Annarózsa
3/5

A korlátlan magyarországi vasúti utazást biztosító vakációbérletek már elérhetőek a MÁV-nál. Mi szükséges a megváltásukhoz?

Fotó: Mészáros Annarózsa
4/5

A balatoni állomásokra az ország minden állomásáról 400 forintos egyúti kerékpárjegy váltható. A kerékpárjegy mellé egyes vonatokon más jegytípus váltása is szükséges. Melyik ez?

Fotó: Mészáros Annarózsa
5/5

Miért Balaton24 és Balaton72 a MÁV kedvezményes jegyeinek neve, mire vonatkoznak a számok?

Fotó: Mészáros Annarózsa
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

 

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva