2019.10.31. 23:25
Lángolt a siófoki Panoráma Hotel, kimenekítették a vendégeket
21 óra körül csaptak fel a lángok az Aranyparton lévő, négy csillagos Prémium Hotel Panorámában. A wellness részleg szaunájában keletkezett a tűz, tudomásunk szerint senki sem sérült meg.

Sorra érkeztek a tűzoltók a siófoki Beszédes József sétányon álló szállodaépülethez. A siófoki hivatásos egységek szálltak ki elsőként a helyszínre, de Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Veszprémből és Balatonfűzfőről is érkezett további tűzoltói segítség. Az egységek három vízsugárral oltották a füsttel telítődött szauna lángjait.

– 45 tűzoltó van kint a helyszínen, a tüzet sikerült eloltani – tájékoztatta likeBalaton.hu-t Török Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.
– Az alagsori helyiségben lévő szaunában keletkezett a tűz, most átvizsgálják és kiszellőztetik az épületet, a szálloda bizonyos részei füsttel telítődtek. 119 regisztrál vendég tartózkodott a hotelben, akiket az étterembe menekítették ki. Innen buszokkal szállítják majd át őket egy másik szállodába, mert a felülvizsgálat végén előfordulhat, hogy nem lehet az áramot visszakapcsolni. A protokoll szerint egy szállodaépület esetében magas riasztási fokozatot rendelnek el mindjárt az elején, ezért érkezett ennyi tűzoltó a helyszínre – mondta Török Sándor.

Fotó: facebook

A hotel melletti egyik magas épületből készített egy szemtanú fotókat, és osztotta meg a közösségi oldalon. Bár nevét nem szeretné elárulni, csak annyit mondott, hogy a szomszédjának ablakából látták meg először a tüzet. Az egyik rendőrtől kérdezték meg, hogy mi történt, és hol vannak a vendégek. Mint kiderült, az étterembe kellett mindenkinek menni, de az utcán állt egy melegedő kis busz is.

Emelőkosarakkal is ellenőriztek a szakemberek (Fotó: facebook, a fotó készítőjének beleegyezésével)

Megtudtuk, hogy a szálloda vendégeinek Siófok területén egy másik hotelben keresnek és biztosítanak a továbbiakban szállást. (Egyes információk szerint az Azúr Hotelbe szállítják őket). Felügyelet mellett mindenki visszatérhetett a szobájába összepakolni, majd melegedőbusszal szállították el őket. Az egységek még folytatják a munkálatokat a helyszínen, ahová a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

A hosszú hétvégére sok vendég érkezik Siófokra és a Balatonra, az őszi szünet az egyik legkedveltebb időszak a belföldi turisták körében.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva