veol.hu | 2020.04.05. 10:00
Látványos fejlesztésekre kerül sor a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) több mint 402 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében, melynek segítségével új látogatóközpontot létesítenek Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál, fejlesztik a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet és a Salföldi Majort.

A kivitelezési munkálatokat még áprilisban a BfNPI „Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban” projektjében Balatonfüreden, Hegyestűn és Salföldön is elkezdik.

Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál új látogatóközpont épül beltéri és szabadtéri interaktív kiállítással, illetve egy geológiai bemutató tanösvénnyel.

A látogatóközpontban a nemzeti parki termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is működni fog.

A Hegyestű Geológiai Bemutatóhely turisztikai fejlesztése részeként a fogadóépület akadálymentesítése mellett új játszótér épül, megújulnak a tereplépcsők és korlátok, és a turisták komfortérzetének növelése érdekében kültéri pihenőágyakat, padokat és asztalokat helyeznek el.

A fejlesztés eredményeként a Salföldi Majorban bővítik a fogadóépületet, és a nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, illetve interaktív hangos táblákat telepítenek, új játékelemekkel bővítik a meglévő játszótereket. A fejlesztés részeként felújítják az állatsimogatót, bővítik és átalakítják az állatkenneleket is.

A projekt keretében a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban is lesznek kisebb fejlesztések, napvitorlával árnyékolják a látogatóközpont belső fogadóteréből nyíló játszóteret, amely a családosok számára kellemesebbé teheti a várakozás perceit. Ezen kívül az audioguide-rendszer többnyelvű továbbfejlesztésére is lehetőség nyílik.

Forrás: veol.hu
Látványtervek: Pápai Építész Stúdió Kft.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva