likeBalaton.hu | 2020.09.27. 06:00
Látványos felvételeken, ahogy átölelték a felhők a Balatont
Az időkép kamerái lenyűgöző képeket rögzítettek a Balatonnál. Pillanatról pillanatra látszik, ahogy betört a hidegfront, és hirtelen ősz lett a nyárból.

Az elhúzódó ráadás nyár után a Dunántúlra érkezett meg az őszi időjárást hozó hidegfront a hétvégére. Ez a frontrendszer záporokat, zivatarokat indított be először a Kisalföldön, majd a zivatarok mentek tovább Zalaegerszeg és Szombathely irányába. A Balatonhoz azonban előbb ért ide az a szupercella, ami elsőként Nagykanizsára csapott le. Ez, Horvátországból érkezett felhőszakadással, viharos széllel. Helyenként jégeső is kísérte. A nyugati medencébe is hatalmas felhőket és kiadós esőt hozott. Ezen a pillanatképen az látszik, ahogy szinte eltűnt a viharfelhők mögött a Balatonnak ez a csücske.
Vasárnap estig csapadék nem várható a tó körül, sőt elő-elő bújik a gomoly és fátyolfelhők mögül a nap is, igaz, ettől még nem lesz jó idő, max. 18 fokig melegszik a levegő és szeles lesz a nap.

 

Végül alaposan el is áztatta a Balaton nyugati medencéjét a Zala megyét megjárt szupercella pénteken este. Az időkép fonyódligeti és fonyódi webkamerái gyönyörű felvételeken örökítették meg érkezését.

Videón pedig ilyen volt Fonyódról és Fonyódligetről, ahogy a hidegfront a Balatont is elfoglalta:

 

Nyitókép: Balaton a magasból – Fotó: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva