Krausz Andrea | 2019.12.13. 10:00
Látványos videó! Hatalmas hajót engedtek vízre a Balatonon
Mutatjuk, ahogy a Balaton második legnagyobb hajója csobban a vízben. A Siófok katamaránt a parti felújítások után csúsztatták újra a helyére.

A Balatoni Hajózási Zrt. a hajózási szezonon kívül a hajóflottáján különböző karbantartási és felújítási munkálatokat végez a parton, illetve a vízen egyaránt.
A parti munkák elvégzéséhez szükséges a hajók kisólyázása, hogy a vízről hozzáférhetetlen területeken is el lehessen végezni a munkafolyamatokat. A Társaság központi telephelyén található sólyatérre a hajók egy előre eltervezett menetrend szerint kerülnek ki.
– A Siófok katamarán 1-1,5 hónapot töltött a parton, mely idő alatt különböző lemezcsere feladatokat, illetve korrózióvédelmi munkálatokat végeztek el munkatársaink. A Szántód motoros és a Siófok katamarán után tervezetten a Széchenyi komp fog kikerülni a partra – közölte Dobos Döniz, a BAHART PR munkatársa.

Ilyen látványos, amikor vízre engedik a hajót:

Siófok ms. vízre eresztése

🛳Munkatársaink elkészültek a Siófok katamarán karbantartási munkálataival, így vízre eresztették a hajót!⚓🌊Most már nyugodtan mehet téli álmára😴, hogy tavasszal ismét élményekhez vigye az utasokat! 😍😎

Közzétette: Balatoni Hajózási Zrt. – 2019. december 12., csütörtök

A Siófok katamaránt, a Balaton második legnagyobb személyszállító hajóját 1977-ben építették a MAHART Újpesti Hajógyárában, majd egy évvel később a Sión zsilipjén érkezett a Balatonra. 2016-ban tejes felújításon esett át, még a formája is megváltozott, áramvonalasabb külsőt kapott.

2016-ban ez lett Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója, a két fedélzeti szint között ugyanis lépcsőlift működik.

Krausz Andrea

Nyitókép: Bahart videó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva