2019.09.04. 11:00
Leáll a fenyvesi kisvasút, de előtte megünneplik
Szeptember 9-től üzemszünet lesz a balatonfenyvesi kisvasúton, folytatódik a felújítás. Most szombaton azonban még megrendezik a kisvasút napját.

Szeptember 9-étől kezdődik újra a pályafelújítás, addig Balatonfenyvesről pótlóbuszok közlekednek majd Somogyszentpál és Pálmajor felé.

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára a személyszállítás vált általánossá: nyáron jelentős a balatoni turistaforgalom, a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik. A kirándulók az oda-vissza közel másfél órás vonatozás során betekinthetnek a Nagyberek állat- és növényvilágába, de kedvelt úti cél a heti kétszeri imremajori kézműves piac is.

A kisvasút a dél-balatoni vasútvonal Balatonfenyves állomásától indul. A kisvonatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet utazni.

A jövő hétfői pályazár előtt azonban még lesz egy kis ünneplés, szombaton 10 órától kezdődnek a programok. Érdemes sietni, mert Somogyszentpáli végállomáson 1000 darab finom pogácsa és hideg fröccs várja a vendégeket. Lesz zenevonat, gyermekprogramok, keskeny nyomközű járművek kiállítása és nyitott műhely program.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva