Keszey Ágnes, Mihály Szilvia | 2020.06.21. 08:00
Lebegtél már 50 méter magasan? Keszthelyen megteheted!
Lélegzetelállító balatoni panorámában lehet részed, ha kipróbálod Keszthely legújabb és legmagasabb turisztikai attrakcióját, az óriáskereket!

A Balaton-parton felállított 50 méter magas, 30 darab, egyenként 6 fős gondolákból álló óriáskerékről lehet megcsodálni a várost és a Balatont szeptember végéig.

A 15 emelt magas építmény a földről nézve is impozáns látvány, már az M7-es autópályáról letérve, a balatonszentgyörgyi körforgalomból is látható. Ez az ország egyik legnagyobb óriáskereke, a téli időszakban a szombathelyi adventi vásárban működött, ikertestvére Siófokon rója a köröket.

Fotó: Keszey Ágnes

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere az óriáskerék indulásával nyitotta meg szimbolikusan az idei turisztikai szezont.

– Abban bízunk, hogy ez az attrakció olyan egyedi látványosság lesz, ami miatt még többen választják Keszthelyt a nyaralásuk helyszínének. Egy eddig nem látott perspektívából tudjuk a várost és a környezetét megcsodálni.

Egy jegy vásárlásával háromszor emelkedünk a magasba. A menetidő változó a ki- és beszállások gyakorisága miatt, de átlagosan 6-8 perc alatt tehetjük meg a 3 kört. Nem kell félni, nagyon lassan emelkedünk és ereszkedünk, a látvány pedig bőven kárpótol azért a kis imbolygásért, amit a kabinban érzünk.
A Keszthelyi-öböl, a Keszthelyi-hegység, Cserszegtomaj, Keszthely és természetesen a kikötő és a városi strand is látható a kabinokból. A gondolák zártak, teljesen biztonságosak és kényelmesek 6 személy részére.

Itt elolvashatod az óriáskerékre vonatkozó fő szabályokat!

Közzétette: Keszthely Óriáskerék – 2020. június 16., kedd

Nézd meg képeinket!

Az óriáskerék hétköznap 14 órától, péntektől vasárnapig 10 órától üzemel, a tervezett zárás este 10 és 11 óra, de igény szerint tovább is működnek. Az esti órákban a kerék és a kabinok is kék megvilágítást kapnak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva