zaol.hu | 2022.04.30. 12:00
Lebukott a balatoni drogbulikat szervező férfi
Amfetamint, extasy tablettákat, marihuanát, LSD bélyeget és kokaint árult a balatoni bulikon, melyekből évente többet is szervezett, most hat év fegyház vár rá.

Tíz buli évente

A vádlott 2018 májusában Ausztriában egy koszovói ismerősétől – saját fogyasztásra és kereskedés céljából – különféle kábítószereket vásárolt, majd azt Szlovénián keresztül Magyarországra hozta és lakóhelyén elrejtette.
Évi 5-10 alkalommal drogos összejöveteleket szervezett Balaton-parti településeken, amelyeken általában 10-12 fő volt jelen, akik a számukra átadott anyag árát kifizették. A férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve árult amfetamint, extasy tablettákat, marihuanát, LSD bélyeget és kokaint, s ezek értékesítéséből tartotta fenn magát.

A hatóság 2021 májusában a vádlott hegyi ingatlanának közelében lévő elhagyatott pincében kis mennyiségben, gyors záras átlátszó tasakokba kiporciózott 3955 gramm növényi törmeléket, míg a lakóhelyén többek között 1 kg port, 174 gramm tablettát, 24 darab cannabis magot, 4485 eurót, 13.205.000 forintot, egy gázriasztópisztolyt és egy kardot talált.
A lefoglalt és az értékesített kábítószerek együttes hatóanyagtartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, és meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát is.

6 évig rács mögött

A Zalaegerszegi Törvényszék a történteket elismerő és a bűnösségét beismerő vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében. Ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 6 év fegyházbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a férfinél lefoglalt készpénz teljes összegére vagyonelkobzást rendelt el, s kötelezte 5.776.603 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős.

Nyitókép: pixabay
Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva