2019.10.27. 07:00
Libák, újborok, téli piknik vár ránk november elején a Balatonnál
Szent Márton napján újborral szokás koccintani, és azt tartják, hogy aki ilyenkor libát nem eszik, egész évben éhezik. Gyere, mutatjuk, hol vár libalakoma és újbor a Balatonnál!

Színes programokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, libalakomákkal, libafuttató versennyel és téli piknikkel várják az érdeklődőket november elején a tó körül.

Siófoki Libadalom
Libához kapcsolódó gasztronómiai élmények, családi programok, bemutatók és kulturális események egy helyen, a siófoki Fő téren. A tavaly debütált rendezvény idén is fergetegesnek ígérkezik. A rendezvény november 15-17-e között a siófoki Fő téren lesz.

Lámpás felvonulás Balatonföldváron
Szent Márton legendája, libás játszóház, lámpáskészítés és lámpás felvonulás Balatonföldváron, a Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár szervezésében.

Márton-napi libavacsora a Pócz Pincészetben
Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik. Ezt tudják a balatonlellei Pócz Pincészetben is, ahol nem mindennapi libás menüsorral és jó borokkal várják a vendégeket.

 

Zalakarosi piknik
Újragondolták a Márton napot: november 8-9-én debütál az I. Zalakarosi Szőlőhegyi Piknik. Lesz itt pálinkakészítés, kenyérsütés, malom-és pincetúra, libalakodalom és újborok. Természetesen a gyerekekről sem feledkeznek meg, játszóház és népi játszótér is várja kicsiket.

Hévízi libafuttatás
Szalmabálák közötti labirintusban seprűnyéllel terelgetik a hévízi gyerekek a libákat, a leggyorsabb kétlábúra ajándék vár. Zenei fellépők, kézművesek és persze libás finomságok várnak bennünket november 9-10-én a zalai üdülővárosban, ahol lámpás felvonulással is tisztelegnek Szent Márton püspöke előtt.

Nézd meg az előző évben készített videónkat:

Badacsonyi újbor kóstoló
November 16-án újborokat kóstolni gyűlhetünk össze a Hableányban, de ez csak egy apropó a találkozásra. A közös pont Badacsony, a minőség, a terroir tisztelete, az alkotás öröme és a közös ünneplés. Így a résztvevő borászok nem csak egy újbort hoznak, hanem 2 izgalmas, régebbi tételt is.

Füred Gasztro
A liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak a november 15-17-i rendezvény fókuszában. Az ételek mellé a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borok is a Szent Márton-nap sajátos magyar gasztronómiai hagyományát, az újbor első kóstolását kínálják az ínyenceknek a kreatív liba-ételek mellé.

Fotó: Pixabay

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva