2018.09.14. 16:00
Lovasi András: Badacsony a kedvencem
Lovasi András 51 évesen és 1 hónaposan tért vissza Siófokra zenélni.

Lovasi András a zenélésen kívül is jó emlékeket őriz a Balatonról hiszen családjával sokat kempingeztek a déli parton, de kedvenc balatoni helyei között említi a Badacsony környékét és a Káli-medencét is. Saját bevallása szerint mára olyan Balaton-rajongóvá vált, aki főidényen kívül is szívesen pihen a tónál: tavasszal, ősszel és akár télen is.

A zenész szerint alapvető, hogy amikor a Balatonon lép fel, igyekszik úgy intézni, hogy maradhasson is egy kicsit a tó partján. Idén viszont nem tudta összekötni a kellemest a hasznossal, hiszen felesége, a színésznő Földes Eszter pár hónapja adott életet első közös gyermeküknek.

A Lovasi’18 turné egyetlen balatoni állomása a siófoki PLÁZS volt júliusban, ahol a két nagyszabású koncertet láthattak a rajongók. A műsor nagyjából hatvan százalékát a Kispál-dalok adták, igazodva a zenekar Lovasi életművében elfoglalt jelentőségéhez, a többi része pedig Kiscsillag-dal. Emellett a régi (Bandi a hegyről) és a november elején érkező új szólólemezéről is elhangzott egy-két szerzemény.

Meglepő módon Lovas mindössze egyszer turnézott a Balaton körül a Kispál és a Borzzal, több mint húsz éve, 1997-ben. Ez az egy koncertkörút is nehezen jött össze a zenekarnak, végül viszont kifejezetten jól sikerült, hiszen a nem túl megterhelő, néhány állomásos turné közben a tó partján múlathatták az időt a zenekar tagjai. Lovasi egy jóval későbbi fellépést, a 2016-os kompkoncertet is a legjobb balatoni koncertélményei között tart számon.

 

 

Olvasd el többi sztárinterjúnkat is!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva