Burkovits Ferenc / borsonline.hu | 2020.04.03. 17:00
Lőw Zsolt: nekem a Balaton a Riviéra - interjú a sztáredzővel
Itthon vészeli át a koronavírus okozta kényszerszünetet a nyolcszoros francia bajnok PSG magyar másodedzője, Lőw Zsolt, aki a Balaton szerelmese.

Minden információt megtalálsz oldalunkon a koronavírussal kapcsolatban, ide kattintva.

– Váratlanul érte, hogy a koronavírus miatt félbeszakították a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját?
– Hogyne. És nagyon rosszul érintett. Csak mi tudjuk, hogy az eltelt tíz hónap alatt mennyi és milyen munkát fektettünk a játékosokkal abba, hogy sikeres szezonunk legyen. De jött a világjárvány, és igazolódott, amit eddig is tudtunk: az emberi élet mindennél fontosabb. Most nem az eredményekért szurkolunk, hanem hogy minél kevesebb legyen az áldozat – mondta a Bors kérdésére válaszolva a szakember.

– Ilyen körülmények között talán az sem prioritás, hogy Neymar marad-e a klubnál.
– Valóban. Egyébként a brazil támadónak élő szerződése van, ennek ellenére nehéz megmondani, megy, vagy marad. Utóbbi mellett szól, hogy egyre jobban érzi magát a csapatnál. Nagy dolog, hogy bent vagyunk a BL legjobb nyolc csapata között, és ha innen is továbbjutnánk, akkor Neymar is érezné: álmai Párizsban is megvalósulhatnak. A csapat még soha nem élte túl a nyolcaddöntőt.

– Tele vannak sztárokkal. Milyen emberek ők?
– Hétköznapiak. Persze érthető, hogy a körülöttük zajló hangzavar és csillogás közepette picit távolságtartóbbak. Ugyanakkor kőkemény profik, tudják, mi a dolguk.

– Sztárallűrök?
– Á, nem arról, hanem a munkáról szól az életük. Nincsenek hisztik, ha valami nem úgy sikerült, ahogy elképzelték, igyekeznek korrigálni. Tisztában vannak azzal: egy csapatsportágban a játékosok egymásra vannak utalva. És ezt is jól kezelik.

– Neymar, Messi vagy Ronaldo a világ legjobb játékosa?
– Neymar! Na jó, van bennem némi elfogultság, hiszen őt naponta látom. De eszméletlen, mit tud a labdával.

Fotó: Borsonline.hu

– Más: mikor lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya?
– Ki, Neymar?

– Nem: Lőw Zsolt.
– Nem tudom. Egyelőre jól érzem magam Párizsban. Szeretnek, megbecsülnek, elfogadnak. A válogatottnak pedig van kapitánya, ráadásul Marco Rossi jó munkát végez. Láthatóan ért hozzá, megpróbálja kihozni a csapatból a maximumot. Viszont az is tény, hogy magyar kapitánynak lenni számomra is nagy-nagy megtiszteltetés és erőpróba lenne. Úgyhogy nem is tagadom, szeretném egyszer majd a magyar válogatottat irányítani. Más kérdés: az még nem holnap lesz.

– Normál esetben mennyi időt tud egy évben itthon tölteni?
– Nagyon keveset. Ha összeszámoljuk, hogy csak az idén március 11-ig hány meccset játszottunk, elképesztő számot kapunk. A Párizsban velem élő családommal is alig találkoztam.

–Amikor majd hazajön, mire lehet számítani?
– Budapesten is van egy kis lakásom lakásunk, de a Balaton az igazi. Ott tudok feltöltődni, kipihenni magam. Egyébként szezon közben akkor van időm némi pihenésre, ha válogatott meccsek vannak. Olyankor megesik, hogy három-négy napot is itthon lehetünk. Most már nagyon dolgoznék, de elsősorban azért, mert az azt jelentené: magunk mögött hagytuk ezt az embert próbáló időszakot.

 

Nyitókép: Lőw Zsolt a Balatonon / Fotó: Szabó Miklós – Nemzeti Sport

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva