2019.06.11. 08:00
Ma is kánikula lesz – időjárás, közlekedési hírek
Mindent a mai időjárásról és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

14:33 Közlekedés (frissítés)

Torlódnak a járművek Balatonszentgyörgy közelében a 76-os út 7-es szemelvényél. Forgalomkorlátozás van érvényben, melynek várható időtartama 1 óra.

13:56 Közlekedés (frissítés)

A 68-as főúton, Kéthely közelében, a 94-es km-nél két személyautó karambolozott. Félpályán halad a forgalom.

13:12 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt az M7 autópályán a Budapest irányából vezető oldalon a 63. kilométerszelvénynél. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 30 perc.

13:03 Időjárás (frissítés)

A nagyon erős (7.8) UV-B sugárzás és a tartós hőség veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

10.30 Közlekedés (frissítés)

Az M7-es autópályán, Budapest felé a 86-os km-nél Lepsény közelében, baleset miatti sávzárásnak vége, viszont a torlódás még mindig több km-es.

9.22 Közlekedés (frissítés)

Az M7-es autópályán, Budapest felé a 86-os km-nél Lepsény közelében, baleset miatt a külső sávot lezárták, erős torlódásra készüljenek.

8.25 Közlekedés (frissítés)

Lelassult a haladás a reggeli csúcsban a főváros irányában, az M7-es autópálya Törökbálinti szakaszán.

Az M7-es autópályán a 194-es km-nél lévő zalakomári pihenőhelyen az üzemanyag töltőállomás mindkét oldalon újra használható.

8.00 Várható időjárás kedden a Balatonnál

Reggel, délelőtt nagyobbrészt gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) – nyugaton kissé élénk (25-30 km/h) – eleinte változó irányú, a déli óráktól fokozatosan délkeletire forduló szél várható, melyet időnként élénk (25-30 km/h, a térség nyugati felében esetleg néhol 35 km/h) lökések is kísérhetnek. Zápor környezetében erős (40 km/h feletti), esetleges zivatarral 55 km/h feletti széllökés sem zárható ki. Napos idő lesz a jellemző, de időnként fátyol-, délután már gomolyfelhők is zavarhatják a napsütést. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül alakul. Késő estére 23, 24 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 21 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

Közlekedési hírek

Baleset volt éjjel az M7-esen!

Halálra gázoltak egy gyalogost az M7-es autópályán Polgárdinál. Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogost az M7-es autópályán Polgárdi közelében hétfő éjszaka. A baleset a sztráda Balaton felé vezető oldalán, a 80-as kilométernél történt. A gyalogos a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a rendőrök, és a Budapest felől érkező forgalmat a 69-es kilométernél, Szabadbattyánnál a 7-es főútra terelik. Onnan a 81-es kilométernél, Polgárdi után lehet visszatérni az autópályára.

Az M7-es autópályán a 175-ös km-nél lévő Holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban lezárták.

A 7-es főúton Balatonkeresztúrnál a 162-es és a 164-es km között aszfaltoznak, 8.00 órától 14.00 óráig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a járműveket.

A magyar-horvát határszakaszon Letenyénél a 7-es főúton felújítják a Mura hidat, ezért le is zárták. A forgalmat az M7-es autópályára terelik. A terelőutat sárga táblák jelzik.

A 61-es főúton Pincehely belterületén a 43-as km-nél a Kapos-híd jelenlegi műszaki állapota miatt, a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Fontos tudni, hogy a hídon 16 tonna súlykorlátozást vezettek be, az ennél nehezebb össztömegű járműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé. Az autópálya felújítása miatt a 98-as Siófok-kelet csomópontban nem lehet felhajtani Letenye felé, ezért a 61-es főútról elterelt járművekkel a 71-es főúton, Balatonvilágosnál kell felhajtani a pályára!

A 76-os főúton, Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávlezárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

A 83-as főúton Farkasgyepű átkelési szakaszán, a 6-os és a 7-es km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A balatoni komp a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)

 

Nyitókép: Pexels

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva