likeBalaton.hu | 2020.07.18. 08:50
Ma nem lesz strandidő, de holnapra már jobbak a kilátások
Szeles lesz a délelőtt, helyenként erős széllel. Délutánra is csak 25 fokig melegszik a hőmérséklet és esőzésre is számítani lehet.

Szombaton a mérsékelt északnyugati szelet élénk, a déli órákig időnként erős, 40-50 km/órás erősségű lökések kísérik. Délután keletről nyugat felé mérséklődik és egyre inkább változó irányúvá válik a légmozgás.

Intenzív zápor környezetében megerősödhet (40-55 km/h), esetleges zivatarnál átmenetileg viharossá (60-70 km/h) is fokozódhat a szél.
Változóan, időnként erősen gomolyfelhős égbolt mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. A délelőtti óráktól elszórtan zápor, esetleg zivatar több alkalommal is kialakulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 25 fok között alakul. Késő este 15, 16 fok köré hűl le a levegő. A Balaton, Balatonmáriafürdő partszakaszon 21,8, Siófoknál 21 fokos.

De kitartás, holnap már többet süt a nap, hétfőtől pedig délnyugatira fordul az áramlás így szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek. Több lesz a napsütés és 30 fok közelében lesz a hőmérséklet.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva