Fábos Erika | 2020.07.18. 17:55
Majdnem tragédiával végződött a horgászat
Személyzet nélkül sodródott egy hajó a part felé Ábrahámhegynél. Vezetője horgászni indult, de úgy fejbe ütötte a vitorla alsó kifeszítő rúdja, hogy kiesett a hajóból. A vitorlás elszabadult, a vízirendőrök hozták partra.

A Balatoni Vízirendészet ügyeletére 2020. július 16-án éjszaka érkezett segélykérés, mert személyzet nélkül sodródott egy hajó a part felé az Ábrahámhegy előtti vízterületen. Vezetője kiesett a vitorlásból, a szél pedig a part felé sodorta tovább a járművet – számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hajó vezetője éjszakai horgászatra indult, de a visszaút során a vitorlás bummja fejbe ütötte. Annyira, hogy az ütéstől egyensúlyát vesztette, és a korláton át a vízbe esett. Az erősödő szélben már nem tudta utolérnie a hajót, de képes volt kiúszni a partra, ahol segítséget kért.

A fonyódi vízirendőrök késlekedés nélkül a vitorlás után indultak. A hajót – még mielőtt abból nagyobb baja történhetett volna – a parttól nagyjából egy kilométerre megtalálták, és épségben az ábrahámhegyi kikötőbe vontatták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, késlekedés nélkül tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Forrás: police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva