Szaniszló Hajnalka | 2019.04.30. 06:00
Majálisok a Balatonnál
Május elseje, majális, sör, virsli, kolbász, koncertek és gyerekprogramok, lufik, színes szalagok a fákon, rügyező és virágzó természet, napsütés...

Irány a szabadba, szóljon ez a nap a kikapcsolódásról, mutatjuk, hogy hová menj a Balaton körül, ahol több tucat majális és egyéb izgalmas szabadtéri rendezvény vár rád.

Az immár tradíciónak számító rendezvényén Hévíz visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot. A város utcáit belengi a boldog békeidők hangulata, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a sétáló utcáról induló jelmezes felvonulás nyit meg. Ez lesz a kilencedik Boldog Békeidők Hévíze.

Május 1-jén sem maradunk futóverseny nélkül, tehát aki aktív kikapcsolódással indítaná a napot, ott a helye Balatonföldváron a Halászfiú szobornál, ahol gyermek, ifjúsági és felnőtt köröket is lehet futni a Fut a Földvár rendezvény keretében.

Fotó: Pexels

Különleges majális lesz a siófoki állatmenhelyen, ahol ahol kutyák, cicák és jó programok várják az állatbarát családokat. Pörkölt -és palacsintaparti, csillámtetoválás és természetesen állatsimogató is lesz majd.

Az ország egyik legismertebb előadója, Vastag Csaba lép fel a Veszprémvölgyben, kis-zenekaros koncertjét hozza el a Balatonhoz. Páratlanul szép környezetben, a megújult Séd-völgyben hallgathatjuk meg dalait, így például a Bátorság című szerzeményt is.

Családi majálist hirdettek Balatonkenesére, ahol hagyományos tavaszi főzőverseny, szórakoztató programok és gyermekműsorok is várnak a Vak Bottyán strandon, ahol origami, lábtengó és fakosaras körhinta is szórakoztat majd.

Májusfa állítással, sportvetélkedőkkel és színpadi műsorokkal készül Szántód, ahol a sport- és szabadidőközpontban rendezik meg az idei majálist. Részleteket itt találtok.

Balatonlellén, a Móló sétányon retró majális vár bennünket, hangsúlyosan igazak a virsli-sör-kolbász-mulatság jelszavak. Ha átéreznéd a régmúlt idők majálisainak békebeli hangulatát, Lellén a helyed május 1-jén!

A Balaton évadnyitó rendezvényen a csapattól már megszokott boldogságban fürdőző hangulatú Ocho Macho koncert vár bennünket. Garantáltan mindenkinek jó lesz!

Még mindig nem találtad meg a megfelelő majálist? Mutatjuk a teljes balatoni kínálatot, neked csak kattintanod kell.

Összeállította: Szaniszló Hajanlka

Kiemelt kép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva