likeBalaton.hu | 2023.02.23. 14:00
Már lehet nevezni a 41. Lidl Balaton-átúszásra
Elindult a nevezés a július 22-én rajtoló 41. Lidl Balaton-átúszásra, az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére.

A Balaton 2023-ban is ugyanott vár, a táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot.

Tavaly több mint 10 ezren úszták át

A Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése értelmében 2022-ben „Az Év Szabadidős Sporteseménye“ a Lidl Balaton-átúszás lett. A komoly fizikai és lelki felkészülést igénylő eseményen

tavaly több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről.

A Balaton-átúszás hagyományosan a nyár egyik legnépszerűbb sporteseménye a magyar tengernél, amelynek keretében 1979 óta 217 402 fő teljesítette az 5,2 km-es távot.

A helyszínen nem biztos, hogy lehet majd nevezni

A bakancslistás balatoni eseményre tavaly már júniusban betelt az úszó számok 11 500 fős létszámlimitje, így helyszíni nevezésre nem volt lehetőség.

A rendezők szerint ezért ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg.

További részletek itt!

Nyitókép: BSI – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva