LikeBalaton.hu | 2020.05.07. 06:00
Már nem csak az egy háztartásban élők horgászhatnak együtt
Május 4-től vidéken enyhültek a kijárási korlátozás szabályai, melynek kapcsán új horgászinformációkat osztott meg honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Mint írják, május 7-én frissített vészhelyzeti tájékoztatót ad ki a MOHOSZ.

A május 4-től vidéken életbe lépő enyhítések kapcsán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt tájékoztatást kért a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságtól.

„Az illetékes tiszt elmondása szerint már nem csak az egy lakcímre bejelentett személyek horgászhatnak együtt a vízi járművekben, vagy egyéb horgászhelyeken. Ettől függetlenül a vízparton tartózkodva is fontos, hogy kerüljük a csoportosulást, lehetőleg tartsunk kellő távolságot a nem velünk egy háztartásban élőktől, valamint figyeljünk a járványhelyzetben ajánlott higiénia fenntartására” – írja weboldalán a társaság.

A Kányavári-sziget a Kis-Balatonnál Balatonmagyaród közelében (fotó: MTI/Varga György)

 

A balatonihal.hu oldalon a Kányavári-szigettel kapcsolatos feloldásokról is tájékoztatnak, miszerint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Kányavári-szigetnél megszüntette az útlezárást, és az ott található horgászhelyek látogatása ellen a szigetet kezelő szervezetnek további kifogása nincs. A tájékoztatóban az is szerepel, hogy a parkoló nem lesz lezárva, de előre láthatóan – május végéig nem lesz semmilyen további szolgáltatás.

Az enyhítésekkel kapcsolatos tájékoztató még nem teljes, ezért május 7-től a MOHOSZ-tól várhatóak további részletek.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva