likeBalaton.hu | 2020.04.10. 10:00
#maradjotthon húsvétkor is, mutatjuk az online ünnepi programokat
2020 húsvétjára az online térből ajánlunk programokat, hiszen a kulturális és szórakoztató élet nem áll meg, érdemes böngészni a kínálatunkat, hiszen elhozzuk nektek a legjobb időtöltést kínáló ünnepi, online közvetítéseket.

Ha nem csak húsvétra szeretnél programokat, érdemes böngészned ajánlóinkat itt és itt.

 

A veszprémi Szent Mihály-bazilikában tartandó szertartásokat a főegyházmegye YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán lehet követni.

A Tihanyi Bencés Apátság közvetítései húsvétkor

NAGYHÉT ÉS HÚSVÉT Tihanyban – 2020

A szertartások élőben követhetőek a „Tihanyi Bencés Apátság” nevű YouTube-csatornán.

NAGYPÉNTEK

15.00 – keresztút – megemlékezés a tihanyi Kálvária lerombolásának 60. évfordulójáról (Ágoston atya)

18.00 – Urunk halálára emlékező szertartás (Richárd atya)

NAGYSZOMBAT – Húsvét előestéje

19.30 – feltámadási szertartás (Ányos atya)

HÚSVÉTVASÁRNAP

10.00 – ünnepi szentmise (Ágoston atya)

HÚSVÉTHÉTFŐ

10.00 – ünnepi szentmise (Maurus atya)

Kérjük hívő testvéreinket, hogy a szertartásokba imádságos lélekkel, énekkel, válaszokkal, felállással, térdeléssel kapcsolódjanak be, mintha itt lennének az ünneplő közösségben a templomban! A szentmise kegyelmeit – a jelen szorult helyzetben, amikor szentgyónáshoz és szentáldozás nem tudunk járulni – úgy tudjuk elnyerni, ha a bűnbánati részben mi is felindítjuk a bűneink feletti bánatot, bocsánatot kérünk Istentől az ellene és embertársaink ellen elkövetett vétkeinkért, majd a szentáldozás után bekapcsolódunk a lelki áldozás imádságába az Úrral való találkozásra váró lelkülettel. Szükség esetén a közösség fiatal tagja házhoz megy a szentgyónás, szentáldozás, betegek kenete szentségének kiszolgáltatása végett. Kérjük, hogy lehetőleg az esetleges kórházba kerülés előtt hívjanak minket –írja az apátság közleménye.

NAGYHÉT ÉS HÚSVÉT Tihanyban – 2020A szertartások élőben követhetőek a "Tihanyi Bencés Apátság" nevű YouTube-csatornán….

Közzétette: Tihanyi Bencés Apátság – 2020. április 5., vasárnap

 

Országszerte online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra, mivel a koronavírus-járvány miatt a hívek nem vehetnek részt szentmiséken, istentiszteleteken. A közvetítéseket többnyire az egyházi közösségek honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján lehet követni.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csatornáján közvetítik.
Győrben a nagyheti szertartásokat a Nagyboldogasszony-székesegyházban mutatja be Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. A vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth rádió közösen közvetíti. Az evangélikus egyházközség a nagyheti liturgiákat a YouTube-csatornáján utólag, az adott napon teszi közzé, a református szertartások pedig az egyházközség honlapjára, a Facebookra és a YouTube-ra is felkerülnek.
Egerben Ternyák Csaba érsek az Egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában vezeti a nagyheti szertartásokat, amelyeket a Szent István Rádió közvetít.
Szegeden a Kiss-Rigó László püspök által a dómban tartandó liturgiák élőben és felvételről is megtekinthetők az egyházmegye honlapján. A görögkatolikus szertartások a www.szegoke.hu címen követhetők élőben, a református istentiszteletek pedig felvételről a gyülekezet honlapján.
Debrecenben a Református Nagytemplomban az online közvetítések mellett vasárnap ünnepi istentisztelet lesz, amelyen Fekete Károly püspök hirdet igét. A Szent Anna-székesegyházban Palánki Ferenc katolikus megyés püspök mutat be ünnepi szertartást, ez az egyházmegye Facebook-oldalán látható. A görögkatolikusok az Attila téri főszékesegyházból követhetik online a nagyheti szertartásokat, amelyeken részt vesz Kocsis Fülöp érsek-metropolita.
A pécsi székesegyházban tartandó miséket az egyházmegye YouTube-csatornáján sugározzák. A református istentiszteleteket élőben közvetítik a Facebookon, az evangélikus egyházközség szintén a közösségi oldalán nyújtott tartalmakkal szolgálja a hívőket.
A miskolci Görögkatolikus Metropólia nagyheti liturgiái az egyházmegye honlapján követhetők. A Miskolc Televízió húsvétvasárnap közvetíti a görögkatolikus székesegyházból a szent liturgiát, amelyet Orosz Atanáz püspök mutat be.
A soproni Szentlélek-templomból élőben közvetíti a Sopron Televízió szombat este a húsvéti vigília szertartását és vasárnap az ünnepi szentmisét. Az evangélikus szertartások a közösség honlapján, Facebookon és YouTube-on élőben láthatók, a pénteki istentiszteletet a Sopron Televízió élőben közvetíti.
A Nyíregyházi Egyházmegye több kistelepülésről és a helyi Szent Miklós görögkatolikus székesegyházból közvetít élő adásban liturgiákat.
Kalocsán a szertartásokat Bábel Balázs érsek vezeti a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, ezeket élőben közvetítik a belvárosi plébánia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A kecskeméti Nagytemplom csütörtöki és pénteki szertartását felvételről a főplébánia honlapján, illetve Facebook-oldalán megadott linken lehet követni, a húsvéti vigíliát a Kecskeméti Televízió is közvetíti. A református igehirdetés vasárnap az egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán élőben nézhető, az evangélikus istentiszteletek felvételei pedig a Youtube-on lesznek elérhetők. A húsvéti istentiszteletet a Kecskeméti Televízió is közvetíti.
Székesfehérváron a szentmiséket az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya plébánia közösségi oldalán követhetik a hívek. A református gyülekezetek és az evangélikus egyházközség is online felületein jelentkezik az ünnepi istentiszteletekkel.
A szombathelyi Sarlós Boldogasszony székesegyházból a szentmiséket a Mária Rádió Savaria felvételről sugározza. A református gyülekezet istentiszteletei a gyülekezet Facebook-csoportjában, illetve honlapján láthatók.
A Szolnok Televízió pénteken és vasárnap ökumenikus istentiszteletet sugároz. A helyi református egyházközség az oldalán és a Facebookon is jelentkezik istentisztelettel.
A békéscsabai evangélikus istentiszteletek is élőben követhetők a Facebookon és a YouTube-on, valamint a helyi televízióban.
A Kaposvári Egyházmegye területén négy helyszínről közvetítenek katolikus szentmisét, ezek a Facebookon, a Kapos Televízióban vagy a Somogy Televízióban láthatók. Az evangélikus gyülekezet csütörtökön, pénteken és vasárnap közvetít ünnepi istentisztelet a YouTube-on a helyi evangélikus templomból.
A Zalaegerszegi Televízióban a nézők pénteken és vasárnap evangélikus istentiszteletet, katolikus elmélkedést, majd református áhítatot láthatnak.
Salgótarjánban vasárnap felvételről tekinthető meg a katolikus szentmise, majd a református és az evangélikus istentisztelet.
Szekszárdon a belvárosi plébános és az evangélikus gyülekezet lelkésze a saját Facebook-oldalán közvetíti a húsvéti szertartásokat.
A váci székesegyházban a szentmiséket Marton Zsolt megyés püspök mutatja be, azok online követhetőek az egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán.

Húsvét vasárnaptól bő egy hétig a 2017-es vizes vb eseményei az M4 Sporton #éldátújra

A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének szombati ismétlését követően április 12-től bő egy hétig a 2017-es vizes világbajnokság legjavát tűzte műsorra az M4 Sport, így többek között az úszódöntők és a vízilabda-mérkőzések fergeteges hangulata újra megelevenedik a televízión keresztül. Az MTVA sajtóosztálya emlékeztet rá, hogy a héten a 2016-os Eb negyeddöntőinek, elődöntőinek, valamint a döntőjének közvetítésével ér véget a kontinenstorna felidézése az M4 Sporton, azonban a múltidézésnek még koránt sincs vége: felkészül a 2017-es budapesti vizes vb.

A hazai rendezésű világbajnokság mely pillanatára emlékszel legszívesebben? Abban az évben adták át a Duna Arénát, ahol Hosszú Katinka 2 aranyérmet is nyert 200 és 400 méter vegyesben az ezüst (200 m hát) és bronzérme (200 m pillangó) mellett, a férfi vízilabda-válogatott ezüstéremmel, a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd alkotta férfi 4×100 m gyorsváltónk pedig bronzéremmel zárta a tornát. Magyarország kilenc éremmel a 9. helyen végzett az éremtáblázaton. Az M4 Sport a magyar sikerek mellett a vizes vb legjavából ismétel..

Húsvétvasárnaptól bő egy héten keresztül minden nap 17.30-tól az úszó középdöntőkkel és döntőkkel kezdődik a múltidézés, az esti órákban pedig a vízilabdáé lesz a főszerep. Az első férfi vízilabda-mérkőzésre hétfőn este 20 órakor kerül sor, amikor a közszolgálati sportcsatorna a Magyarország-Olaszország találkozót vetíti. A Franciaország-Magyarország csoportmeccset kedden, a Magyarország-Oroszország negyeddöntőre szerdán, a Magyarország-Görögország elődöntőre pénteken, a Magyarország-Horvátország döntő közvetítését vasárnap 19.30-kor tűzték műsorra. A női válogatott első, Görögország elleni találkozójára április 16. csütörtök este 20 óráig kell várni, míg az 5. helyért Olaszországgal folytatott küzdelmet pénteken 20 órakor láthatják a nézők az M4 Sporton. A közszolgálati sportcsatorna a 2016-os Eb-szereplés után a legemlékezetesebb labdarúgó, kosárlabda-, kézilabda- és jégkorongmeccsek mellett a 2017-es vizes vb legjobb pillanatainak újraélésével kíván hozzájárulni a hétköznapok és hétvégék változatosságához.

Érdemes továbbra is követni az M4 Sport kínálatát, ugyanis bár az idei olimpia elmarad, de az ötkarikás játékok magyar sikereinek felidézése nem marad el az elkövetkező időszakban.

Budapest 20200126 Vízilabda 2020 férfi Európa bajnokság EB döntõ Magyarország Spanyolország Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport csapat öröm Manhercz Krisztián

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

 

A húsvéti ünnepek alatt Bach Máté-passióját is közzéteszi a Budapesti Fesztiválzenekar weboldalán és közösségi oldalán

Nagypénteken és nagyszombaton egy nemzetközi akció részeként J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével – közölte a zenekar kedden az MTI-vel. Húsvétvasárnap, valamint április 13-án 14-én Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével. A felvétel a Müpában készült.

A koncertfelvételeket a zenekar weboldalán és Facebook-oldalán követheti a közönség 19.45-től. A zenekar gondolt az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól, szombatonként 15 órától – ismétlés minden vasárnap – online Kakaókoncerttel jelentkeznek. A zenekar muzsikusai arra is keresik a megoldást, hogyan segítsék a zenepedagógusok munkáját, ezért a tervek szerint a hangszereket egyenként bemutató, játékos Hangszerkóstoló videókat is készítenek majd.

A Budapesti Fesztiválzenekar karantén-esteket is tart minden nap 19:45-től a Facebook oldalukon.

Karanténestek a BFZ-vel

"Zenére szükség van, ilyenkor még inkább.” Csatlakozzon Karanténestjeinkhez minden este 19:45-től. Amíg lehet, jelentkezünk itt, a Facebook-oldalunkon és a weboldalunkon (www.bfz.hu) is. A programokról itt tájékozódhat: https://bfz.hu/hu/media/karantenestek/Ha pedig támogatni szeretné a Karanténesteket, itt megteheti: www.bfz.hu/adomanyVigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Közzétette: BFZ – Budapesti Fesztiválzenekar – 2020. március 20., péntek

 

Az Operettszínnház művészei legújabb, többrészes Karanténklipek – Operettszínház home office című közösségi projektjükben azzal a gondolattal játszanak el, hogy milyen lenne, ha az általuk alakított karakterek – János vitéz, Mozart vagy akár a Csárdáskirálynő csodálatos Szilviája – otthonról dolgoznának. A zenés kisfilmekben valamennyi szereposztás színészei dalra fakadnak, közben bekukucskálhatunk otthonaikba, és az is kiderül, hogy milyen remek humoruk van.

Dolhai Attila János vitéze szürke mackónadrágban, kalapban nyáj híján egy hatalmas nyuszit terelget, György-Rózsa Sándor Jancsija a balkonon virágokat öntözget, Sándor Péter pedig csíkos fürdőköpenyben ébredezik, miközben Juliskára gondol. A Mozartok is kitettek magukért: Mészáros Árpád Zsolt maga vasalja az ingét, belövi a sérót, felteszi a napszemüvegét, és elindulna – de rájön, hogy karanténban van, ezért a home office szabályai szerint videókonferencián keresztül csatlakozik a másik két Mozarthoz, Kocsis Déneshez és Dolhai Attilához. A Csárdáskirálynő szereplői pedig látványos bluebox technikával hidalják át a távolságot – írja a lokal.hu.

Nem zár be a Bazár!

A Várkert Bazár online programsorozattal jelentkezik! Az első saját tartalom Virágvasárnap indul és Húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár facebook oldalán április 5-13. között minden este 19 órától követhetnek. A húsvéti online programok között lesznek kézműves foglalkozások és zenei tartalmak is, valamint az irodalom is fontos szerephez jut az ünnepi ráhangolódás idején.

Közzétette: Várkert Bazár – 2020. március 10., kedd

 

A Művészetek Palotája Húsvéti ajánlata

A húsvét és a költészet napja alkalmából igazi ünnepi műsorral készülnek az online felületeiken. A Müpa Home sorozatban többek között René Jacobs és az Akademie für Alte Musik Berlin 2017-es hangversenyét, Tzumo Arpad és Melissa Aldana emlékezetes koncertjét, az Örkény István Színház Nyugat 2008–1908 című előadását, továbbá Palya Bea, a Kaláka és a Sebő-együttes közös produkcióját, illetve a Csukás István 80. születésnapját ismert művészekkel ünneplő Literárium Extrát is elhozzák a nézőknek. Emellett a L’Auditori de Barcelona, a Konzerthaus Dortmund, az Elbphilharmonie Hamburg és a Konserthuset Stockholm egy-egy koncertjének közvetítését is élvezhetitek a Müpa jóvoltából. A részletes programot itt olvashatjátok. Az előadásokhoz tartozó digitális műsorfüzetet pedig itt lapozgathatjátok.

Különleges hét előtt állunk: a húsvét és a költészet napja alkalmából igazi ünnepi műsorral készülünk online…

Közzétette: Müpa Budapest – 2020. április 6., hétfő

Nyúl Péter – a Budapest Bábszínház húsvéti online előadása

A Budapest Bábszínház életében már hagyománnyá vált, hogy minden húsvétkor az egyik legközkedveltebb előadásukat, a Nyúl Pétert játsszák. Mivel élőben err most nincs lehetőség, ezért a YouTube csatornájukon lesz látható 2020. április 11-én, szombaton délelőtt 11.00-től.

Közzétette: Budapest Bábszínház – 2020. április 8., szerda

 

PagonyFeszt Otthon

Egy igazi húsvéti meglepetés!
Mivel elmarad a Tavaszi PagonyFeszt, a gyerekkönyvkiadó más formában, de mégis bemutatja legújabb könyveit a szerzők, illusztrátorok társaságában. Nézzétek meg, hogy mennyi jó programmal készülnek nektek április 11-én, szombaton, a Pagony Facebook oldalán!

10.00 Mórocz Adri bábos-mesés könyvbemutatója

Bemutatkoznak a legújabb könyvek:
Marék Veronika: Boribon mackói
Berg Judit – író – Agócs Írisz: Sári születésnapja
Kiss Judit Ágnes: Babaróka esti meséi – Egri Mónika rajzaival
Lackfi János – Agócs Írisz: Életem első könyve

11.00 Rajzoljunk együtt rókát!

Irisz Agócs, a Maszat- és Sári könyvek illusztrátora élőben vicces rajzleckéket ad.

13.00 Mórocz Adri bábos-mesés könyvbemutatója

Bemutatkoznak a legújabb könyvek:
Czernák Eszter – író: Zoé középsős lesz – Sárkányovi 2. – Rátkai Kornél rajzaival
Szentendrei Judit szerzői oldala: Mézes cukrászda (süteményreceptekkel) – Maros Kriszti rajzaival
Szabó Borbála, író: (Ne) legyél (mindig) rendes! – Baranyai b. András rajzaival

14.00 Dániel András – író, illusztrátor mesél a legújabb kuflis könyvéből, majd kreatív foglalkozást tart

Közzétette: Pagony – 2020. április 4., szombat

 

Nyitókép: Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva