Szaniszló Hajnalka | 2020.03.19. 14:00
Márciusban youtube, nyáron Balaton - koncertre készül a Tankcsapda
Az ország legnépszerűbb rockzenekaraként a Tankcsapda is jócskán érdekelt a nyári balatoni fesztiválok kapcsán. Megkérdeztük SIDIT, a zenekar gitárosát, hogy mit gondol(nak) a koronavírusról és arról, hogy a jelenlegi helyzet hogyan befolyásolja az életüket és a hazai koncert- és fesztiválszínteret.

– Zajlik az élet körülöttetek, most talán a legpezsgőbb hír a stream koncert, melyet március 20-án adtok. Mesélj erről picit, kérlek.
– Éppen elindult az Európa Turnénk, három koncerten voltunk túl, amikor sajnos a koronavírus terjedése miatt el kellett halasztanunk a tavaszi koncerteket. Ekkor Fejes Tomitól jött az online közvetítés ötlete, hogy most tényleg kárpótolnunk kellene valahogyan ebben a nehéz időszakban a rajongóinkat, akik várták – nem csak itthon hanem a világ számos pontján – a Tankcsapdát. Erre a legjobb megoldás egy olyan felület – jelen esetben a YouTube –, ahol mindenkihez eljuthat az élő kapcsolás Debrecenből. A rendezvények elmaradnak, a szórakozóhelyek, klubok, koncerthelyszínek bezártak, most csak online tudunk eljutni az emberekhez. Hogy jó ötlet volt, ez abból is látszik, hogy most már számtalan zenekar és előadó is erre az útra lépett. Azért remélhetőleg hamarosan újra hagyományos körülmények között „hús-vér” közönség előtt állhatunk majd.

 

A VILÁGVÉGE MÉG VÁRHAT

A VILÁGVÉGE MÉG VÁRHAT?? ▶️TANKCSAPDA LIVE STREAM KONCERT ▶️2020.03.20. // DEBRECEN – RONCSBÁR // 19.00?https://www.youtube.com/molgrouptv"Hogy senki ne maradjon Tankcsapda és élő koncertek nélkül, elnyomunk egy jó erős egyveleget, ami a YouTube-on keresztül mindenki számára elérhető lesz, regisztráció nélkül, teljesen ingyen." ‼️ (A koncertet "zártkapuk" mögött tartjuk, kizárólag online nézhető.)#mol #opel #uniqa #wizzair #jimbeam #rockstarenergydrink #hp #myactioncam #judgevideomuhely #musicchannel

Közzétette: Tankcsapda – 2020. március 14., szombat

 

– Tele vagytok bulikkal a fesztiválszezonban és ezek között jó pár nagy a Balatoni állomás is van: Siófok Plázs, Strand fesztivál, Zorall Sörolimpia.
– Idén összesen 11 nyári fellépést vállaltunk. Ebből három valóban a Balatonnál lesz, ez az Eleven koncertsorozat része. Siófokon régen jártunk, a Strandon és a Sörolimpián pedig rendszeres visszatérők vagyunk. Amikor augusztusban a Balatonhoz megyünk olyan mintha nyaralni mennénk. Bízunk benne, hogy a mostani helyzet rendeződik. Nyilván jelenleg senki nem tud erre semmilyen jó választ adni. Várunk, szorítunk a szervezőknek, akik egész évben készülnek ezekre a napokra.

„Bánattal vagy örömmel
De én harcolok foggal-körömmel
Az élettel, a halállal
Hogy a jóból egy jó nagy kanállal
Adjon az Ég
Mindent, amit szeretnék
Adjon az Ég”

 

– Hogyan érinti a hétköznapjaitokat a korlátozás?
– Mint a legtöbb embert, a hétköznapjainkat mi is ugyanúgy éljük mint mások.

– Véleményed szerint hogyan alakítja át a hazai rendezvény- és fesztiválszínteret a jelenlegi helyzet?
– Erre kb. egy-két hónap múlva lehet szerintem valamilyen választ adni. Most elhamarkodott lenne bármit is mondani, jósolni. Az, hogy hogyan alakul át, átalakul-e, és milyen mértékben a zeneipar, csak a vírus eltűnése, ezzel együtt a hatósági korlátozások enyhülése, feloldása után derülhet ki. Egy biztos: nehéz most és nehéz lesz minden területen, nem csak a zeneiparban.

– Milyen a kapcsolatod a Balatonnal? Jársz/jártok nyaralni is a tóhoz?
– Mindig is jó volt. Nyaralni kevésbé volt időm, de az elmúlt években motorozás közben azért elég sokat megfordultam a Balaton-parton.

Fotó: Korcsog Zoltán

Nyitókép: Tankcsapda zenekari archívum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva