2020.03.07. 06:00
Marha-Jó gasztrofesztivál lesz Balatonmáriafürdőn
Első alkalommal rendeznek a marha ételek szerelmeseinek fesztivált a déli parton. Az egynapos Marha-Jó elnevezésű gasztrofesztivál május 9-én startol Balatonmáriafürdő Központi strandján. Részletek lentebb.

Első alkalommal rendeznek a marha ételek szerelmeseinek fesztivált a déli parton, melyet a szervező 3B Turisztikai Egyesület kifejezetten a marha alapanyagra fókuszálva álmodott meg. Az egynapos Marha-Jó elnevezésű gasztrofesztivál május 9-én startol Balatonmáriafürdő Központi strandján, ahol a környék közönségkedvenc éttermei képviseltetik magukat, ki street food, ki magyaros ízek vonalán, főszerepben a marhahússal. Pincészetek, sörház, gyerekprogramok és koncertek is várják majd a látogatókat. Az estét Odett koncertje zárja.

 

A déli part első marha tematikájú gasztrofesztiválja nem csak nemzetközi és hazai ízvilágokba kalauzol majd el, de komplex családi és baráti programokat is ígér. A Marha-Jó fesztivál célja, hogy a marhahús sokszínű elkészítési módjait bemutassák, népszerűsítsék, mindezt a térség szeretett éttermei és séfjei által megálmodva és tálalva. A látogatók a balatonfenyvesi Paprika csárda, a balatonmáriafürdői Port étterem&panzió, Post bistro, Erika Strandgrill, Viktor Bor és Vendégház és a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának szakács tanulói és séfjei által kreált ízletes tányérok között szemezgethetnek. Az ételek mellett a déli part borvidékeinek ízébe is belekóstolhatunk, amit a kéthelyi Harmath Pincészet és a balatonkeresztúri Rubin Borászat képvisel majd. A sörök kedvelőire is gondoltak a szervezők: a kaposvári Hansdonner Beers & Brew Pub sörfőzde izgalmas sörei is helyet kapnak a rendezvényen.

 

Március második szombatján nemcsak a nagyoknak lesz érdemes ellátogatni Balatonmáriafürdő Központi strandjára: a kicsiket légvár és hennafestés csábítja majd kalandra. Délután a pécsi származású Uknow Duo kellemes éneke és gitárhangja, míg az esti órákban a Társasjáték magyar sorozat főcímdalát is éneklő, a Dalból ismert Odett szolgáltatja majd a talpalávalót.

Balatonberény, Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő közös TDM egyesületének a Marha-Jó fesztivállal az is célja, hogy egész évben, főszezonon kívül is, minőségi és érdekes programokat szolgáltasson a térségben. A helyi turizmus fejlesztése mellett a környezettudatosságnak is komoly szerepet szentelnek a szervezők: lebomló és újrahasznosítható anyagokkal készülnek a fesztiválra.

Mindenkit sok szeretettel és finom ízekkel vár ingyenes rendezvényére a Marha-Jó gasztrofesztivál csapata március 14-én, 11 órától, Balatonmáriafürdő Központi strandján.

Az eseményen résztvevő és kitelepülő éttermek:
• Paprika csárda – Balatonfenyves
• Port étterem&panzió – Balatonmáriafürdő
• Post bistro –
• Erika Strandgrill – Balatonmáriafürdő
• Viktor Bor és Vendégház
• Siófoki Szakképzési Centrum, Marcali Szakács iskola
Az eseményen résztvevő pincészetek:
• Harmath Pincészet – Kéthely
• Rubin Borászat – Balatonkeresztúr
Az eseményen résztvevő sörház:
• Hansdonner Beers & Brew Pub – Kaposvár
Egyéb szolgáltató:
• Vári Bolt és ABC (marhahús termékekkel)

Nyitókép: Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva