2019.06.12. 08:00
Nyaralsz? Mindenki téged irigyel ma - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

13.34 Időjárás (frissítés)

– Tájékoztató előrejelzés az előttünk álló éjszakára: a mérsékelt (10-20 km/h) délkeleti szelet az éjszaka első felében még többfelé élénk lökések kísérhetik (25-35 km/h). Az éjféli óráktól egyre inkább keleti, északkeleti irányba fordul a szél és már csak néhol fordulhat elő szélélénkülés (~30 km/h) északkeleti irányból. Gyengén fátyolfelhős, száraz éjszakára van kilátás. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 20 fok körül alakul.

12.24 Közlekedés (frissítés)

– Baleset miatt forgalomkorlátozás van érvényben és emiatt torlódik a forgalom Hévízen az Ady Endre utca környékén. A helyszíni szemle várható időtartama 1 óra.

11.58 Közlekedés (frissítés)

– Szombattól, azaz június 15-től felújítás miatt lezárják az M0-s autóút és a 6-os főút csomópontjában az autóút M1-M7 felé vezető útpályájának lehajtóját.

11.12 Időjárás (frissítés)

– Az Országos Meteorológiai Szolgálat információ szerint UV-sugárzás nemcsak ma, hanem egész héten nagyon erős szintet érhet el.

10.53 Közlekedés (frissítés)

– Baleset történt Sümegnél a 84-es úton. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra. Forgalomkorlátozásra nem kell számítani.

10.42 Közlekedés (frissítés)

– Baleset történt Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra. Forgalomkorlátozásra nem kell számítani.

9.26 Időjárás (frissítés)

A kánikula miatt az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztást rendelte el. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a tartós kánikula miatt szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.

8.37 Közlekedés (frissítés)

Az M1-M7 közös szakaszán a szétválás előtt lezárták a belső sávot, mert az elválasztó zöld területet kaszálják a 11-es és a 13-as km szelvények között.

8.00 Várható időjárás szerdán a Balatonnál

Gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) délkeleti légmozgás várható, melyet időnként élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetnek. Napos idő lesz a jellemző, de időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül alakul. Késő estére 23, 24 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 20,5 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

 

Kisgyereket, kutyát, de még csak szénsavas üdítőt se hagyj ilyenkor a bezárt kocsiban!

 

Közlekedési hírek

Baleset történt Litérnél (Balatonfűzfő közelében, Veszprém megyében), a 76-os úton. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 2 óra. A helyszínen félpályás útlezárás van érvényben.

Torlódik a forgalom az M1/M7 közös bevezető szakaszán Budapest irányában.

A törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya közötti szakaszon a 3-as km-nél lezárták a külső sávot az M5-ös felé vezető oldalon.

– Az M7-es autópályán a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

– A 7-es főúton Balatonmáriafürdőnél a 162-es és a 165-ös km között javítják a burkolatot. Félpályás korlátozásra kell számítani!

– A 71-es főúton Badacsonytomajnál a 75-ös és a 77-es km-nél optikai kábelt fektetnek le, ezért napközben félpályás lezárásokra lehet számítani az érintett szakaszokon.

– A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

A Tour de Hongrie kerékpárverseny tegnap Siófokon rajtolt, a nemzetközi mezőny 6 nap alatt, 11 megyét érintve, összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig. Ma 194 km tesznek meg a kerekezők Velencétől Esztergomig, érintenek több Fejér és Komárom-Esztergom megyei alsóbbrendű utat, de találkozhatnak velük a 10-es főúton Táton és a 11-es főúton Esztergom és Pilismarót között is. A mezőny elhaladását rendőrök biztosítják. Az említett környéken óvatosan közlekedjenek!

A balatoni komp a kora nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)

Nyitókép: Shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva