likeBalaton.hu | 2021.04.09. 06:00
Mától másképp járnak a kompok a Balatonnál
Változik a kompmenetrend a Balatonon. 2021. április 9-től esténként tovább járnak a kompok Szántód és Tihany között.

Szántódrévből 6.40 és 20 óra között, Tihanyrévből 7 óra és 20.20 óra között, 40 percenként járnak a kompok.

A kompjáratokat – szükség esetén – a menetrend felfüggesztésével sűrítik.

A Balatoni Hajózási Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART kompokon az alábbi kiegészítő utazási feltételeket vezették be:

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt), valamint a kikötők teljes területén – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérik az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítanak
  • Javasolják, hogy a kompot igénybe vevő utasok az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből.
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhet a Társaság.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva