Mi is nagyon várjuk már az igazi tavaszt, így keressük azokat a helyeket, ahol friss színekkel, illatokkal töltekezhetünk! Ezért autóba pattantunk és ellátogattunk a Zalaszántó melletti erdőségbe, ahol a környék legkiterjedtebb medvehagyma rétje található! Kirándulás közben más tavaszi virágokat is felfedeztünk, és felsétáltunk a Kovácsi-hegyre, Európa legnagyobb Buddhista szentélyéhez a Béke Sztúpához.
A hely egyre kedveltebb a túrázók körében, így aki csöndre, magányra és az erdő hangjaira vágyik inkább hétköznap keresse fel a lankákat!
S, ha a kiránduláson szedett medvehagymához receptet is keresel, akkor se menj tovább, mutatjuk a kedvencünket a mindmegette.hu oldalról, ahol még rengeteget találsz:
Medvehagymás tojássaláta
HOZZÁVALÓK
6db tojás
8db medvehagyma
10dkg natúr krém sajt
1.5dl tejföl
1ek dijoni mustár
só (ízlés szerint)
bors
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és felvágjuk nagyobb kockákra. A medvehagymát felaprítjuk.
Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, és simára keverjük. Ezután a felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan átkeverjük.