Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.04.22. 12:00
Még jelentkezhetsz a TeSzedd!-re
Még ezen a héten, egészen vasárnap 18 óráig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra, amely idén május 2-től 8-ig tart.

A Balatonnál is népszerű kezdeményezésre – amelyre önkormányzatok, iskolák, baráti társaságok, civil szervezetek és magánszemélyek is regisztrálhatnak – a szelektalok.hu oldalon lehet „nevezni”. Az elmúlt tíz évben serénykedtek már önkéntesek a megye fontosabb útjai mellett éppúgy, mint erdőkben vagy kistelepüléseken.

Olyan falvak is vannak – mint például Zalaapáti és Zalavár –, ahol korábban más felhíváshoz csatlakozva vagy saját köztisztasági kezdeményezésként végeztek a közterületek megtisztításával, sok helyütt azonban kifejezetten várják a TeSzedd!-napokat, hogy ahhoz csatlakozva szabadítsák meg az illegális hulladéktól a szennyezett területeket.

A TeSzedd! mozgalomban tavaly több mint 90 ezren vettek részt
Fotó: Zalai Hírlap/archívum

Az akcióban tavaly több mint 90 ezren dolgoztak 1900 csoportban, s mintegy ezerötszáz helyszínen háromezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze. Akkor 650 oktatási intézmény és 272 államigazgatási szerv is csatlakozott.

Idén, akárcsak a korábbi években, az ITM gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról és a szükséges eszközökről, utóbbiakat ezúttal nem postán küldik, hanem személyesen vehetik majd át a koordinátorok.

A minisztérium azt is közölte: megújult az illegális lerakók bejelentését fogadó Hulladékradar alkalmazás, amelynek segítségével eddig már 70 ezer tonna hulladékot szállítottak el.

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Zalai Hírlap/archívum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva