2020.08.24. 17:42
Még nincs vége a balatoni nyárnak!
Bár a hét elején kissé borúsabb az idő a Balatonnál, még nem kell siratnunk a nyarat! A strandok és látnivalók várják a vendégeket, akik kihasználják az iskolakezdés előtti hetet a tónál!

A borongós időjárás miatt a keszthelyi strandokon kora délutánig nem kellett belépőjegyet fizetni. Miután a nap kisütött és kicsit melegedni kezdett az idő, 14 órától nyitott ki a jegypénztár a három keszthelyi strandon. Vendég azonban nagyon kevés érkezett napozni és fürdőzni a hét első napján.

Míg az elmúlt hétvégén mindenki az árnyékos helyeket kereste, most szinte mindenki a napon sütkérezik a keszthelyi Libás strandon.

A keszthelyi kutyás strandon – mely egyben szabadstrand is – viszonylag élénk a forgalom. Bár a vendégek száma össze sem hasonlítható az augusztus 20-i hosszú hétvégén itt pihenőkével, de folyamatosan váltják egymást az érkező és távozó kutyás és nem kutyás fürdőzők.

A déli parton ma szelesebb idő volt, így a fonyódi kutyás strandon Brúnó főfelügyelő ellenőrizte a SUPdogok biztonságát – tudtuk meg Csonka Bencétől.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SUPport – Fonyód (@supfonyod) által megosztott bejegyzés,

Győrffy Krisztián, a Balatonalmádi Vitorlás Grill tulajdonosa elmondta, a hosszú hétvége utáni első napon nagyon rossz volt a vendéglátósok forgalma. A vasárnapi nagy eső és a budapestiek hazautazása miatt nagyon visszaesett a vendéglétszám. Ez a strandon is meglátszik. A tulajdonos kiemelte, a hosszú hétvége viszont túlszárnyalta az elvárásokat, sokan voltak, és a hamburger, lángos és hekk volt most is a sláger.

Fotó: Horváth Virág

Az előrejelzések szerint kedden a nap első felében még az ország nagy részén felhős lesz az ég, és a Dunától keletre még eshet is. A déli óráktól nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, az északnyugati, északi szél a nappali órákban élénk lesz, de ez ne riasszon el benneteket a balatoni strandolástól! A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között valószínű.

Itt az idő, hogy kipróbáld a legjobb strandteleket, és kirándulj a környéken!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva