Fábos Erika | 2020.07.28. 10:00
Megkóstoltuk az Év felfedezettje büfé spéci hot dogjait
Balatonbogláron a Platán strand közelében nyílt egy új büfé, ahol spéci hot dogokat kínálnak, Az év strandétele versenyen ők lettek idén az év felfedezettjei.

A boglári Platán tér, legújabb street food büféje, a Spéci Hot dog & Krumpli alig több mint egy hónapja nyitott és máris felfedezték. Ez a büfé kapta ugyanis az Év strandétele versenyen az Év felfedezettje díjat. Ételkínálatukban leginkább azt kapjuk, ami a nevükben is szerepel, spéci hot dogokat és spéci krumplikat. Ezt viszont olyan profizmussal, hogy jó lenne több ilyen a strandokon.

– A versenyre nevezett Balaton speciál LSK nevezetű hot dogunkhoz (vagyis Lellei Süldő Kifliben – 1290 Ft), a kolbászt, a lellei Kolovics család füstölt finomságok készítette el csak nekünk, erre a versenyre – mondta Székely Sándor, tulajdonos.- Kerül még bele kovászos uborka apró kockákra vágva, pirított hagyma, lime majonéz, salsa, és savanyított lila hagyma is.

A kolbász ízletes, nem túl zsíros, a savanyított lila hagyma és a kovászos uborka savassága ellensúlyoz annyira, hogy nem érezni túlzottan nehéznek sem ezt az ételt. A kifli foszlósabb, mint megszoktuk és kicsit olyan kelt tésztás az íze. Finom. A büfében ez most a legspécibb hot dog. Pedig árulnak három olyat is, ami nem túl megszokott. Összesen négyféle hot dog van a kínálatban, a klasszikuson kívül – sima mustár, ketchup van benne – még három változat. Ezek mindegyikének az eredeti virsli, kifli páros az alapja, amit különböző szószokkal és zöldségekkel tesznek spécivé. Az egyik – ennek van a legnagyobb sikere – a chili con carne, amiben a darált húsos szószon kívül van még jalapeno paprika, cheddar sajt és fokhagymás tejföl. A cheddar a sok sajton kívül tartalmaz még ruccolát és koktélparadicsomot. A spéci pedig a barbecue szószon kívül, bacont és római salátát jelent.

Ebből a négy féle hot dogból lehet választani a boglári büfében.

 

A zsűrinek legalább annyira ízlett a chili con carnés édesburgonyájuk, mint a hot dogok. Ez sem is csoda, itt ugyanis a krumplik is mást jelentenek, mint a legtöbb büfében. Léteznek ugyanazok a változatok, mint a hot dogokból és van egy szuper spéci is, méghozzá a rántott csirkés, ez egy olyan krumpli, amihez lime majonézt és salátákat adnak, a tetejére pedig rántott csirkemell csíkok kerülnek. Mivel a rántott hús amúgy is nemzeti ételnek számít hazánkban, hát nem meglepő, hogy ebből adnak el a legtöbbet.

Így néznek ki a Spéciben a sültkrumplik…

Székely Sándor, a büfé tulajdonosa azt mondta: számukra is meglepetés, hirtelen mekkora lett az érdeklődés náluk. A GianPiero’s üzemeltetője azért vágott bele az új büfé megnyitásába, mert üresen állt a helyiség. Amikor pedig körülnézett a strand környékén, látta, hogy ez a gyors étel hiányzik a kínálatból a Platán tér körül. Igaz ugyan, hogy húsz éve nem evett hot dogot, de amikor utoljára evett, abból egy jó emlék maradt, ezért arra gondolt leteszi a voksát mellé. Persze rögtön erős gondolkodás kezdődött, hogyan lesz ez a hagyományos strandételeknél népszerűbb. Aztán kitalálták, úgy ha igazán spécin készítik és valóban, szinte a kezdetektől sikeresek ezek a szendvicsek. Az alapvető kínálat is jó minőségű virsliből és zöldségekből készül, de a jövőt abban látják, amivel az Év strandétele versenyre is beneveztek: a saját maguk által készített alapanyagokban, a kézműves hentes termékekben, ebbe az irányába mennek majd tovább, így várható, hogy újabb spéci hot dogok kerülnek majd a kínálatba.

Nyitókép: a Balaton speciál LSK szendvics Fotó: Spéci hot dog és krumpli

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva