veol.hu | 2020.07.26. 17:00
Megszépül a Koloska-völgyi kirándulóhely
Balatonfüred város honlapján olvasható, hogy a Bakonyerdő Zrt. felújítási munkálatokat végez a népszerű kirándulóhelyen.

A tervek szerint a „Bakancsos barangolás a Bakonytól a Balatonig” elnevezésű pályázat révén július végéig megtörténik a népszerű kirándulóhelyen a rönkpadok és rönkasztalok cseréje, a tűzrakóhelyek korszerűsítése, a tanösvényen található információs táblák állványainak, valamint az erdei tornapálya állomásainak felújítása.

Kirándulóhely a völgyben (Fotó: Szücs Ildikó)

A hangulatos völgyben is megjelent a kőrispusztulás, mely a magas kőris fafajok száradását okozza. A patakparti kőrisfák közül sok áldozatul esett a betegségnek, így veszélyt jelentenek a látogatókra. A balesetek elkerülése érdekében, a felújítási munkákkal párhuzamosan ezeket a fákat, valamint a tűzrakóhelyek fölött lévő öreg akácfákat kivágják.

A munkálatok miatt előfordulhatnak részleges lezárások a völgyben. De mindneképpen érdemes kirándulni egyet, a völgyben lévő vadasparkról mi is írtunk, ami zavartalanul látogatható, és a szarvasok, muflonok látványa igazi, természetes élményt nyújt főleg a gyerekeknek.

A forrás vize iható (Fotó: Szücs Ildikó)

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva