likeBalaton.hu | 2020.07.04. 17:06
Megteltek a strandok július első hétvégéjén
24 fokos víz és 28 fokos hőmérséklet várta július első hétvégéjén a strandolókat Siófokon. Szombaton tiszta időben, gyönyörűen áttetsző, zöldes-kékes vízben lehetett csobbanni. Jórészt magyar vendégek lepték el a szabadstrandokat, a büféknél sorbaállás volt a jellemző.

Plédekkel, matracokkal, árnyékot adó sátrakkal felszerelkezve érkeztek sorra a fürdőzők a strandra. A közel 17 kilométer hosszú siófoki partokon szinte mindenhol lehet fürdeni, a hatalmas méretű szabadstrandokon éppen elviselhető a felfrissülésre vágyók száma, még az árnyékban is akadt hely a nagyobb csapatok vagy családok számára.

Nincs fülledtség, pont kellemes az idő a siófoki Aranyparton (Fotó: Krausz Andrea)

 

Főként magyar, egy-két helyen lengyel beszédet lehetett hallani. A büfék megteltek, szinte mindenhol sorállás volt. Sokan rendeltek sült halat vagy egy tál meleg ételt ebédre.

Szinte mindenhol sorba kellet állni az ebédért (Fotó: Krausz Andrea)

 

Az Aranyparton ezúttal nem volt szél, vagy inkább csak lengedezett a levegő. Nagyon kellemes volt az idő, nem érzett az ember fülledtséget, Siófokon 24 vízhőfokot mértek a műszerek. A kékes-zöldes, áttetsző vízben helyenként hínár üti fel a fejét, de a biológusok szerint ez csak a víz tisztaságát jelzi, tehát jót jelent.

Pont kellemes ilyenkor a Balaton, a legszebb arcát mutatja a tó, de a UV-B sugárzással vigyázni kell! Nem is veszi észre az ember és már pár perc alatt vörösre pirul a válla, vagy a lába. A Balaton környékén nagyon erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek a szakemberek, úgyhogy a napvédő krémeket nem szabad otthon hagyni!

Nézd meg a videót!

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva