Siófok Aranypart Szabadstrand
Helyszín Siófok, Beszédes József sétány
Telefonszám
Nyitvatartás
hétfő egész nap nyitva
kedd egész nap nyitva
szerda egész nap nyitva
csütörtök egész nap nyitva
péntek egész nap nyitva
szombat egész nap nyitva
vasárnap egész nap nyitva
4 kilométer hosszú partszakasz, amely szabadstrandként üzemel egész nyáron Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig tart. A vízben lépkedve kellemes, kemény homok fogadja a fürdőzőt, sekély a víz, ami kedvez a kisgyermekeseknek.

A partot kisebb utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes József sétányról illetve a Szent László utcából. Az ilyen lejáratoknál ingyenes illemhely, több büfé, öltözőparavánok, vízibicikli kölcsönző, vízi játszótér és más szolgáltatás is működik. Szabadifürdő vasútállomáshoz közel, a Csúszda utca környékén pl. az óriáscsúszda mellett, egy kilométeres vízisí pálya is várja a wakeboardozókat.

A belvárosi részen, a Mala Garden szálloda előtti partszakaszon van egy nagyon hangulatos kis öböl, sekély, szinte bokáig érő vize van, ami hamar felmelegszik, a homok szép fehér, ezért különösen a kisgyermekesek körében közkedvelt, napozni és homokozni is jól lehet.
Az egész Balatont nézve is az egyik legkedveltebb része ez a régiónak. A hosszú partszakaszok könnyen megközelíthetőek és ingyenesek, bárhol belevethetjük magunkat a vízbe, ugyanakkor rengeteg szolgáltató működik végig a négy kilométeres szabadstrandon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Balaton Fejlesztési Tanács közel 200 milliós támogatásából újult meg az aranyparti szabadstrand. A parkosítás mellett padokat telepítettek és saválló lejárókat helyeztek ki, valamint 750 méter hosszan a parti sétány burkolatát is kicserélték.
A trékövezett sétány továbbépítették a Csúszda utcától a Strand utcáig, bővül több szakaszon a közvilágítás, pihenőhelyek, kerékpártárolók létesültek. Rengeteg padot létesítettek, kialakítottak egy hatalmas öltözőkabin-sort, melynek északi végében korszerű értékmegőrzők működnek Cuccmegőrző néven 8 órától 18 óra 30-ig. Homokos röplabdapályák épültek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva