2019.03.18. 06:00
Megújul a BAHART Regatta
Egynapos fordulókra rövidülő, de változatlanul színvonalas, jó hangulatú versenyeket ígér a legnagyobb amatőr sorozat, a BAHART Regatta az idén. Gyorsabb és könnyebb lesz a nevezés is.

Idén is öt fordulóból áll a legnépesebb, versenyengedéllyel nem rendelkező vitorlázók számára is nyitott sorozat, a BAHART Regatta, amely továbbra is része a Magyar Vitorlás Szövetség Yardstick Trophy flottabajnokságának, kupafordulóinak. A versenyek vízi- és parti rendezése idén a Balatoni Hajózási Zrt. főszervezésében zajlik.

A tavalyi sorozat kiértékelése nyomán idén számos változás lesz mind a vízi, mind a parti rendezvények szervezésében. A versenyzői igényeket felmérve 2019-től egynapos versenyfordulókat hirdetnek, a hangsúlyt a túraversenyekre helyezik át. A 2019. évi versenyév másik jelentős változtatása a nevezéssel kapcsolatos. A nevezések minél gyorsabb, gördülékenyebb lebonyolítása érdekében jelentős, a tavalyinál kétszer nagyobb nevezési kedvezménnyel szorgalmazzák a versenyzők online előnevezését.

A hajók és legénységeik az idei sorozatban májustól szeptemberig bevitorlázzák a Balatont Badacsony és Siófok között. A hagyományokhoz híven Badacsonyban indul a szezon. Már-már törvényszerűvé vált, hogy a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye tövében dörrenjen el a szezonnyitó rajtpisztoly. Júniustól azonban irány a déli part! Siófokon lesz a második futam, majd júliusban Balatonszemesen, augusztusban és szeptemberben pedig Balatonlelle és Balatonboglár kikötői látják vendégül a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat mezőnyét. A balatonboglári zárófutamon idén is lesz International Kupa és Eurakvilo jótékonysági regatta, valamint 2019-ben is folytatódik a Selfie Regatta – mondta Biczó Zoltán a BAHART vitorláskikötő üzemeltetési vezetője az ország legnagyobb hajókiállításán.

A hagyományosan kötetlen, immár 23. alkalommal megrendezendő International Kupát az elmúlt évek gyakorlata szerint idén is a BAHART Regatta utolsó futamaként futják Balatonbogláron, Karsai Lajos emlékére.

Szintén a balatonboglári zárófutamhoz társulva, az Eurakvilo Alapítvány idén immáron 8. alkalommal rendezi meg 2019. szeptember 14-én a jótékonysági vitorlás versenyét és családi napját a BAHART és az International Kupa támogatásával. Ennek keretében a Bátor Táborral közösen egy olyan segítő, gyógyító erejű szakmai programot állítottak össze, amely az élményterápia módszerét használva kínál a gyermekek és családjaik számára egy élményekben gazdag napot. A felejthetetlen egész napos programra sok szeretettel várják a Dél-Dunántúli régióban élő gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás gyermekeket és családjaikat.

A sorozaton nem csak a vitorlázók versenyeznek, hanem a vállalat hálózatának kikötői is. A boglári záró futamon eldől majd, hogy melyik kikötőből érkezett a legtöbb hajó a 2019. évi kupasorozat futamaira, kiérdemelve ezzel a Legeredményesebb kikötő címet.

A BAHART Regatta részeként idén is meghirdetik a Selfie Regattát, amelyen a Regattán induló csapatok nevezhetnek versenyfotóikkal. A tavalyi győztes, a JuppiJé csapat a Budapest Boat Show-n vehette át a díját.

Az idei BAHART Regatta futamidőpontok:

Badacsony, 2019 május 18.
Siófok, 2019. június 22.
Balatonszemes, 2019. július 6.
Balatonlelle, 2019. augusztus 10.
Balatonboglár, 2019. szeptember 14.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva