likeBalaton | 2022.03.11. 14:00
Megváltozik a menetrend a hosszú hétvégén
A munkanap áthelyezés és az ünnep miatt változik a vonat- és buszközlekedés menetrendje.

Változások a vasúton

A vonatok március 13-án és 14-én az ünnepnapi, március 15-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. A megújult ELVIRA menetrendi keresőben már figyelhető azadott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet) vonatokat.

A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban.
A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 11-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

A március 26-i munkanap-áthelyezés miatt a vonatok 25-én a munkanapi, 26-án pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek.

A buszok is máshogy járnak

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 12-én a szokásos szabadnapi, viszont 13-án már a munkaszüneti napi, 14-én szabadnapi, 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint járnak.

Az áthelyezett munkanapon, március 26-án szombaton az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

 

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva