Krausz Andrea | 2021.10.28. 16:44
Megvan a legnagyobb tőponty az IBCC pontyfogó kupán
24,72 kg-os gyönyörű tőpontyot fogtak Balatonföldváron az IBCC versenyzői. Az október 24. és 30. között zajló Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán eddig ez a legnagyobb tőponty.

Október 28-án a mezőny átlépte a 8 tonnás összfogást. Az IBCC történetének legnagyobb halát a harmadik napon sikerült pontybölcsőbe terelni. Akkor a román Cereal boilies 1 csapata Tihanyban, a hajóállomás melletti sétányon fényképezkedhetett csodálatos színekben pompázó, és különleges pikkelymintával rendelkező, 30 kg fölötti tükörponttyal. Erről itt olvashatsz részleteket!

Úgy tűnik, hogy a külföldi csapatok idén nagyon jól szerepelnek, ugyanis a legnagyobb tőpontyot a szlovák Giants Fishing-Sports pecázta ki csütörtökön.

Gyönyörű tőponty Balatonföldvárról
Fotó: Facebook/IBCC

24 országból 241 csapat versenyez, a mezőny már több tucatnyi 20 kiló körüli vagy azt meghaladó pontyot hitelesített.

A verseny összdíjazása több mint 150 ezer euró, vagyis nagyjából 55 millió forint.

Díjazzák a legjobb csapatokat a fogott pontyok összsúlya, illetve, az öt legnagyobb hal összsúlya alapján is, de további számos díjat is kiosztanak az eredményhirdetésen.
A verseny legnagyobb halának díja 5 ezer euró, vagyis 1,817 millió forint. A rekordok még megdönthetők, hiszen október 30-ig folyamatosan pecáznak a háromfős csapatok, körben a Balatonon.

Nyitókép: Facebook/IBCC

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva