Krausz Andrea | 2021.10.26. 14:40
Az IBCC-n megdőlt a rekord! 30 fölötti pontyot fogtak Tihanyban
Október 26-án Tihanyban kifogták a VII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) rekordhalát. A spanyolmintás pontyot már nagyon jól ismerik a balatoni horgászok, számos helyen horogra akasztották. Jelenleg 30 kg fölötti a súlya.

“A SONIK szektorban horgászó Cereal boilies 1 csapat büszkélkedhet az IBCC versenysorozat első 30 kg feletti ponty megfogásával. Gratulálunk a csapatnak, a részletekkel jövünk hamarosan” – írta kedden Facebook oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Az október 24. és 30. között zajló Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán 24 országból 241 csapat versenyez.

Tavaly egy 28,95 kilós tükörponty megfogásával állították be a versenyrekordot, de úgy tűnik, hogy idén már a harmadik napon megdőlt a csúcs.

Az IBCC szervezői élő adásban mutatták be a román Cereal boilies 1 csapatát, amint Tihanyban, a hajóállomás melletti sétányon fényképezkedtek a csodálatos színekben pompázó, és különleges pikkelymintával rendelkező, 30 kg fölötti tükörponttyal. Részleteket pedig későbbre ígértek a fogás körülményeivel kapcsolatban.

A tókezelő Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai a többi kapitális méretű halhoz hasonlóan ezt a pontyot is jól ismerik. A korábbi évekből adatokkal és fotókkal is rendelkeznek róla.

– 2017-ben Fonyódligeten fogták meg először ezt a tükörpontyot, akkor 21 kg-ot nyomott. Később horogra került még Zánkán, Alsóőrsön, Balatonkenesén és Balatonakarattyán

Feltűnő a különleges, spanyolmintájú pikkelyeiről. A legutolsó alkalommal 24 kg-os súlyban mérlegelték – mondta Hamvasi Miklós, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere.

Az október 30-án záruló verseny résztvevői természetesen még foghatnak ennél is nagyobb pontyot, az esély megvan rá. A tihanyi székhelyű IBCC-n egyébként díjazzák a legjobb csapatokat a fogott pontyok összsúlya, illetve, az öt legnagyobb hal összsúlya alapján is, de további számos díjat is kiosztanak az eredményhirdetésen.

További rekordokról, sztorikról itt lehet olvasni!

Nyitókép: Facebook/IBCC

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva