2019.07.03. 07:30
Meleg, strandidő lesz ma is - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

16.35 Időjárás (frissítés)

Tájékoztató előrejelzés az előttünk álló éjszakára
Eleinte gyenge vagy mérsékelt (10-25 km/h) marad a délnyugati légmozgás, majd a késő esti órákban északnyugati irányba fordulva megerősödik (40-55 km/h) a szél, és akár viharos (60-70 km/h) lökések is kialakulhatnak. Változóan fátyolfelhős éjszakára van kilátás. Csapadék az éjszaka folyamán sem várható. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet nyugaton 18, keleten 20 fok körül alakul fok köröl alakul.

7.30 Várható időjárás szerdán a Balatonnál

Az északi szelet a nyugati medence térségében délelőtt élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik. Másutt a nap első felében jellemzően gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h), válozó irányú lesz a légmozgás. Délután egyre többfelé északias irányból kisebb szélélénkülés előfordulhat (~30 km/h). A napos időt változó mennyiségű gomoly- illetve fátyolfelhő zavarhatja. Számottevő csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul. Késő estére 21, 22 fok köré hűl a levegő.

Balaton nyugati medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton középső medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a viharjelző rendszer alapon van.

7.30 Közlekedés

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A 71-es főúton,

– Badacsonytomaj átkelési szakaszán, a 75-ös és a 78-as km között optikai kábelt kötnek be, emiatt a fél útpályát lezárták. Reggel 7 órától 18 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

– Szigliget közelében a 86-os km-nél, a Tapolca-patak hídján karbantartási munka miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

Buszmegállót építenek a 73-as főút 11-es km-énél, Veszprém külterületén a Füredi utcánál. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 76-os főúton,

– Balatonszentgyörgy határában, a 6-os km-nél útépítők dolgoznak, félpályás korlátozás mellett.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

 

Nyitókép: Krausz Andrea
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva