PR cikk | 2021.02.15. 00:23
Melyek a legnépszerűbb Facebook hirdetési típusok?
Hirdetés - Ma már senki nem kérdőjelezi meg az online reklám erejét. A marketing-ügyileg jól megtámogatott cégek bizonyítottan több látogatót vonzanak be, akik nagy valószínűséggel avanzsálnak majd vásárlóvá is. A mai modern világban pedig hol másutt is reklámozhatnánk a cégünket, mint a különféle népszerű webes felületeken.

Online reklám – középpontban a social media

A Facebook, napjaink egyik, ha nem a legnépszerűbb online platformja havi szinten nem kevesebb, mint 2,7 milliárd aktív felhasználót mozgat meg. Cégvezetőként képzeljük el, milyen fantasztikus lenne, ha ennek az online társadalomnak csupán a töredékéhez is eljuthatna az üzenetünk.

Mit kell tudni az egyes Facebook hirdetési típusokról?

A legismertebb közösségi oldal hatféle hirdetést tesz lehetővé a számunkra. Mindegyik verziónak megvannak a maga előnyei és korlátjai is, így mielőtt bármelyiknek is bizalmat szavaznánk, mélyedjünk el jó alaposan a témában, és szedjük magunkra mindazt az tudást, amivel ütős fegyverré válik a kezünkben az online reklám.

Fotó: freepik.com

Promotálás felsőfokon, avagy a 3 legnépszerűbb hirdetési mód

A Facebook reklám típusok között a popularitásuk tekintetében az első három helyezést elérő a kép-, a videó-, illetve a vetítés hirdetés.

Kép hirdetés, avagy a frappáns szöveg és a mutatós kép kombinációja

A sokak által kedvelt formátum tulajdonképpen remek lehetőséget szolgáltat az információ közvetítésére az adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. Ha a weboldal népszerűsítése a cél, a Facebook hirdetési típusok közül válasszuk a képpel való promóciót.

A vizualizáció csúcsa, a video

Nem igényel olvasást a felhasználó részéről, érdekfeszítő, informatív és nagy hatást kelt. A médiumok legkedveltebbike, a video hirdetés a folyamatosan rohanó, modern ember legjobb barátja.

A vetítés hirdetésnek a lassú internetkapcsolat sem szab gátat

A címszereplő reklám típus kis adatforgalmat generál, és tökéletes kombinációja a kép- és a video hirdetésnek, így pedig a tanító jellegű, informatív promotálás egyik legjobb módja.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva