likeBalaton.hu | 2021.05.01. 06:00
Melyik fürdő lesz nyitva a hétvégén a Balatonnál?
Védettségi igazolvánnyal már a hétvégén csobbanhatunk a Hévízi-tóban, a Zalakarosi Fürdő pedig egy hét múlva nyit, Siófokon műszaki probléma miatt még zárva tart a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ.

Bár a törvényi szabályozás már lehetővé teszi a nyitást, de a magyarországi gyógy- és termálfürdők többsége csak május közepétől tudja fogadni a vendégeket. Megnéztük, mi a helyzet a Balaton környékén, hol, mikor nyitnak a fürdőhelyek.

Hévíz

A Hévízi-tófürdő május elsején 9 órától újra várja a vendégeket, minden nap este hatig lehet élvezni a gyógyvíz jótékony hatásait.
A hatályos 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelet értelmében a gyógyfürdő szolgáltatásokat 18 év felett védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, amely személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt érvényes, ez a belépőjegy megváltásakor ellenőrzik.

Fotó: Mihály Szilvia

Zalakaros

Ezen a hétvégén még nem lesz nyitva a Zalakarosi Fürdő, de fél év szünet után május 7-től újra folytatódhatnak a vizes élmények Zalakaroson. A fürdő két ütemben fogja megnyitni az egyes részlegeit, a részleteket a közösségi felületeken teszik majd közzé.

Fotó: zalakaros.hu

Siófok

Műszaki probléma miatt még nem nyit ki a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ. Szendrődi Tamás, a fürdő igazgatója elmondta, hogy nem tett jót a létesítménynek, hogy fél évig nem használták, és jelenleg műszaki szakértői vizsgálat zajlik az épület tetőszerkezetén. A probléma megoldásáig kérdéses a nyitás időpontja, de talán július közepére sikerül elhárítani a műszaki problémát. Addig azon dolgoznak, hogy megnyílhasson az alagsori és a második emeleti szaunavilág, valamint a kültéri medence, ám ezek használatához is hatósági jóváhagyására van szükség. Májusban valószínűleg nem fog működni a siófoki élményfürdő, de – az igazgató tájékoztatás szerint – amint elhárulnak az akadályok, az év hátralévő részében új, esti fürdőrendezvényekkel várják majd a vendégeket.

Fotó: galerius-furdo.hu

 

Nyitókép: heviz.hu, hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva